Καταγγέλει απειλές(!) ο Βασιλόπουλος

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, θα έχει σήμερα ο Άρης Βασιλόπουλος.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Άρη Βασιλόπουλου, σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, έχουν μετατραπεί πλέον σε μια… ανελέητη μάχη εναντίον όλων όσων επιθυμούν την επιστροφή της Ένωσης στον χώρο που ανήκει. Ο νέος δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, τραβάει το θέμα στα… άκρα και σήμερα (3/7, 09.00) έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για επιθέσεις και απειλές(!) που δέχεται από αγνώστους. Στο πλευρό του, θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την ιδιότητα της δικηγόρου και νομικής του συμβούλου.

Ο ίδιος πάντως στην επιστολή του προς τον κύριο Κικίλια που είναι παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της “βασίλισσας”, αποφεύγει να αναφέρει πως οι φερόμενοι ως δράστες έχουν οιαδήποτε σχέση με την “Ενωση”.

Συγκεκριμένα ο νεοεκλεγείς δήμαρχος που θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα στη 1 Σεπτεμβρίου, στην επιστολή του αναφέρει:

“Τους τελευταίους μήνες, στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να επιβληθεί ένα ιδιότυπο καθεστώς απαγόρευσης της συνάθροισης και της ελεύθερης έκφρασης  των πολιτών με απειλές, προπηλακισμούς, βιαιοπραγίες, διάλυση συγκεντρώσεων και βανδαλισμούς, με στοχοποίηση της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής και εμού προσωπικά. Τα ανεπίτρεπτα σε μία δημοκρατία γεγονότα έχουν δημοσιοποιηθεί και καταγγελθεί κατ’ επανάληψη δημοσίως, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξει οποιαδήποτε θεσμική παρέμβαση.

Σε αντίθεση με την ανηλεή καταστολή που καταγράφεται εναντίον απολυμένων, καθαριστριών, απεργών, φοιτητών, συνταξιούχων, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, η  στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι σε οργανωμένες παραβατικές συμπεριφορές που στρέφονται κατά της δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης και διεκδικούν να επιβάλουν σιωπητήριο για ζέοντα θέματα που αφορούν άμεσα τους κατοίκους, παρίσταται παθητική ή και ανεκτική, σε βαθμό κραυγαλέα αναντίστοιχο με τον κίνδυνο για τη δημοκρατία που υλοποιείται μέσα από ενέργειες φίμωσης  και τρομοκράτησης πολιτών και πολιτικών φορέων.

Επειδή δε θέλουμε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη αλλά μία αστυνομία που να υπηρετεί την πόλη και τους πολίτες της και να τους προστατεύει κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους,

Επειδή δεν ανεχόμαστε καμία οργανωμένη ή ”αυθόρμητη” απειλή στην ελεύθερη έκφραση των πολιτών και στην υλοποίηση της λαϊκής εντολής που δόθηκε στις δημοτικές εκλογές

Σας καλούμε να αναλάβετε τις θεσμικές ευθύνες αρμοδιότητάς σας για τη διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και την απρόσκοπτη άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των πολιτών, που δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπονται από την Πολιτεία.

Συναφώς, σας ενημερώνω ότι πρόκειται να απευθυνθώ σε κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα και αρχή και παρακαλώ να προγραμματίσετε άμεσα μία συνάντησή μας”.

Πηγή: star.gr