Χωματερή το αεροδρόμιο της Κέρκυρας! (pics)

Απίστευτες εικόνες που τείνουν να καταστρέψουν ό,τι θετικό έχει συμβεί στον Τουρισμό καταγράφονται στον Διεθνή Αερολιμένα Κερκύρας «Ιωάννης Καποδίστριας». Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές και που σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτές εν έτει 2014.

Στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ιονίου, που φέτος -όπως και στα περισσότερα ελληνικά νησιά- αναμένεται μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των αφίξεων, οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με στοίβες από σκουπίδια σε κάθε γωνιά του αερολιμένα -στο check in, στο χώρο παραλαβής αποσκευών, στις αίθουσες αναμονής, κ.λπ.- με τη δυσοσμία σε συνδυασμό και με τις υψηλές, λόγω εποχής, θερμοκρασίες να είναι ανυπόφορη.

Οι περισσότεροι τουρίστες, αντιμετωπίζοντας αυτή την κατάσταση με το «καλημέρα» κατά την άφιξή τους στο νησί, προετοιμάζονται για τα χειρότερα και απορούν πώς γίνεται σε ένα διεθνές ευρωπαϊκό αεροδρόμιο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες. Το αποτέλεσμα; Δεν δυσφημείται μόνο η Κέρκυρα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.

Η πολιτιστική κληρονομιά της «κόμμισας» του Ιονίου και η πλούσια αρχιτεκτονική της είναι μερικοί από τους κυριότερους λόγους που την επισκέπτεται κανείς. Αντικρίζοντας, ωστόσο, αυτές τις λυπηρές και ντροπιαστικές εικόνες εύλογα αναρωτιέται πού πήγε η αρχοντιά της Κέρκυρας, ενός νησιού που, μεταξύ άλλων, φημίζεται για την φιλοξενία του.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Παλαιάς Πόλης, Γιώργος Τσερεμής, κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου, δυσφημώντας τον ελληνικό τουρισμό και προκαλώντας σωρεία σχολίων και ερωτημάτων.

«Υπήρξε διαγωνισμός για την επιλογή νέου εργολάβου καθαριότητας μέσα στο καλοκαίρι. Και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταβατικό διάστημα δημιουργήθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στο αεροδρόμιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου», δήλωσε στο Capital.gr ο κ. Τσερεμής.

Άλλωστε, με βάση τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κατά το διάστημα Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2013, ο αριθμός των αφίξεων στο α«Ιωάννης Καποδίστριας» διαμορφώθηκε στις 943.909 έναντι 839.759 το 2012, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως 12,4%. Με βάση, δε, των έως τώρα δεδομένων, οι αφίξεις στο νησί αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Ωστόσο «ακόμη και η αυτόματη πόρτα της αίθουσας αφίξεων εσωτερικού είναι προβληματική, αφού λόγω κακής ρύθμισης, ο ταξιδιώτης εάν περάσει έγκαιρα, κινδυνεύει να τραυματιστεί σοβαρά», λένε στο Capital.gr όσοι έχουν επισκεφθεί πρόσφατα το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία στιγμή που επιχειρηματίες και έμποροι στην Κέρκυρα προσβλέπουν στον τουρισμό, ο αερολιμενάρχης -που υπάγεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας- αποφάσισε να αναθέσει σε νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας την διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα, το σχήμα, που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων, παραμένει απλήρωτο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, αριθμός καθαριστριών στο αεροδρόμιο είχε προχωρήσει, πριν από μερικές ημέρες, σε επίσχεση εργασίας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως δεν είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» μετατρέπεται σε χωματερή, καθώς αντίστοιχες εικόνες ντροπής είχαν επαναληφθεί πριν από μερικές εβδομάδες.

Πηγή: protothema.gr

0ca68114278c2ed194dee574d6ef40e7_342307

bdde403cdb0cd13376172caa8377da0b_342307

c19e15607cb5506156fa596781dee2c3_342307

fecaa01a5dc10305635226e61685042e_342307