Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για το γήπεδο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση σχετικά με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών της πολιτικής γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να καταψηφίσει το ρυθμιστικό σχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ, παρά την αρχική συμφωνία που είχε γίνει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα», τα 21 μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 προτάσεις. Η πρώτη πρόταση ήταν η καταψήφιση όλου του ρυθμιστικού και η δεύτερη πρόταση είχε να κάνει ναι μεν με τη καταψήφιση του ρυθμιστικού, αλλά στη συνέχεια να κατατεθούν τροπολογίες με όρους και  προϋποθέσεις για την κατασκευή του γηπέδου, με σκοπό να μην πειραχτεί το Άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας.

Στην ψηφοφορία που έγινε, επικράτησε η πρώτη πρόταση με μία ψήφο παραπάνω, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε σήμερα στις 10:00 το πρωί, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είπε τα εξής:

«Για το 81 και το 82 τώρα. Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή είπαμε ότι έχει προβλήματα. Έρχεστε να βάλατε νομοθέτηση με αποχαρακτηρισμό του άλσους. Είχαμε δείξει θετική διάθεση, όμως με απειλές και τραμπουκισμούς, οι κάτοικοι δεν μπόρεσαν να εκφράσουν την θέση τους, κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Έτσι είμαστε τελείως αρνητικοί και με το 81 και με το 82».