Νικοπολίδης: «Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα του αιώνα»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για την κατάκτηση του Euro το 2004.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της UEFA, ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο λόγος που θυμούνται οι Ευρωπαίοι εκείνη τη μέρα είναι επειδή πετύχαμε κάτι που δεν μπορούσε να το πιστέψει κανείς. Πιθανό να είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα του αιώνα.

Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συνέβη. Όχι μόνο στον τελικό απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά όλο τον μήνα που βρισκόμασταν εκεί. Είναι από τις στιγμές που εμείς στην Ελλάδα λέμε “ας ονειρευτούμε λίγο ακόμη”. Νιώθαμε ότι ζούσαμε ένα όνειρο, το οποίο δεν θέλαμε να τελειώσει. Ευτυχώς για εμάς, το όνειρο τελείωσε με εμάς να κατακτάμε το τρόπαιο. Κάναμε τους εαυτούς μας περήφανους, όπως και όλο τον ελληνικό λαό. Και νομίζω ότι στο τέλος αυτό έχει την πιο μεγάλη σημασία».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε και για το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής αυτής και τι μηνύματα έστελνε στους αντιπάλους της:

«Αυτό που καταφέραμε μέσα απ’ το τουρνουά είναι να δώσουμε να καταλάβουμε στους αντιπάλους μας ότι για να μας κερδίσουν θα πρέπει να ιδρώσουν και να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Ήμασταν μια ομάδα που έπαιζε περισσότερο με την καρδιά της. Φυσικά υπήρχαν πολύ καλύτερες ομάδες από την Ελλάδα, εάν μιλήσουμε για ποιότητα. Αλλά ήμασταν η πιο αποφασισμένη ομάδα και μετά από κάθε παιχνίδι νιώθαμε πιο δυνατοί και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό και κάθε παιχνίδι που περνούσε γινόμασταν και καλύτεροι.

Γενικά, εμείς οι Έλληνες έχουμε πολλά μειονεκτήματα, αλλά και πολλά πλεονεκτήματα. Εάν βρεθεί κάποιος προπονητής που θα έρθει και θα μας ενώσει, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ μεγάλα πράγματα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια, προκειμένου να πιστέψει ο κόσμος σε εμάς. Ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε αυτό το πράγμα. Βρήκε ένα γκρουπ με Έλληνες και όπως ξέρετε, οι Έλληνες μπορούν να κάνουν θαύματα όταν είναι ενωμένοι. Κι εμείς κάναμε ένα θαύμα».