“Χαστούκιζε δημοσιογράφους και έστηνε παιχνίδια υπέρ του Ολυμπιακού” (Video)

Που να μπει και ο Σεπτέμβρης...

Αναλυτικά το ρεπορτάζ-φωτιά από το koutipandoras.gr:

Σάλος έχει προκληθεί από το βούλευμα της Δικαιοσύνης για τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, στην οποία όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το skai.gr είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Όπως προκύπτει μάλιστα από το εισαγγελικό έγγραφο, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης άρχιζε από τον έλεγχο των διαιτητών, προκειμένου να εξασφαλίζονται ευνοϊκά αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά.

Κωνσταντινέας: “Δεν υπέκυψα και έγινε συντρίμμια ο φούρνος μου…”

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση επηρεασμού των διαιτητών από το κύκλωμα είναι αυτή του διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, που είδε το φούρνο του στην Καλαμάτα να γίνεται συντρίμμια γιατί, όπως αναφέρει σε ένορκη κατάθεσή του, δεν υπέκυψε στις πιέσεις παραγόντων της ΕΠΟ να σφυρίξει υπέρ του Ολυμπιακού σε αγώνα με την Ξάνθη με αποτέλεσμα να χάσει ο Ολυμπιακός.

Χαστούκια και απειλές Μαρινάκη σε δημοσιογράφους

Δυο φορές χαστούκισε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης τον δημοσιογράφο Γιώργο Ταμπακόπουλο σε εστιατόριο του Χαλανδρίου όπως ο ίδιος κατέθεσε, ενώ απειλές σε βάρος της ζωής του δέχτηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού και ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Επιπλέον, θύμα κουκουλοφόρων έπεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Βασιλαράς, ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά με εντολή Μαρινάκη, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, απολύθηκε από το μέσο που εργαζόταν.

Α. Κούγιας: “Ακραία εγκληματική οργάνωση”

Το κύκλωμα πάντως ήθελε να έχει προσβάσεις παντού προκειμένου να περνά τις θέσεις του ακόμη και σε επίπεδο επιρροής της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικός ο διάλογος προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με στενό του συνεργάτη προκειμένου να προσεγγίσουν εκδότες για να επηρεάσουν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να μην εγκριθεί δάνειο στον Παναθηναϊκό. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, είναι κατηγορηματικός για την υπόθεση και υποστηρίζει οτι πρόκειται για ακραία εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται και σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το εισαγγελικό πόρισμα επικαλούμενο ένορκες καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων χαρακτηρίζει ουσιαστικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή αχυράνθρωπο του κ. Μαρινάκη. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της επιρροής που άσκησε ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προκειμένου να ευνοηθεί η ομάδα του Πλατανιά στην αναμέτρησή της με την Παναχαϊκή για να ανέβει κατηγορία η ομάδα των Χανίων.

Βελλής: “Δεν διοικούσε την ΕΠΟ ο Σαρρής…”

Καταπέλτης και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής ο οποίος στην ένορκη κατάθεση του για τη δράση του κυκλώματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με φερόμενο ως εγκέφαλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός με την πολιτική του δανεισμού των παικτών, αν και νόμιμη, δημιουργεί “σχέσεις” και “υποχρεώσεις” με τις ομάδες που ωφελούνται. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Αθηνών, που αποχώρησε από το ποδόσφαιρο λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την ΕΠΟ δεν την διοικούσε ο Πρόεδρος Γιώργος Σαρρής, συμπέρασμα που είχε προκύψει κατά τον ίδιο μετά την από κοινού εμφάνιση σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον τότε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκ, Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο-φωτιά του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και δείτε και το βίντεο του άρθρου εδώ

πηγή: koutipandoras