Άφαντος ο “Σήφης” ο κροκόδειλος

Τι κι αν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό του κροκόδειλου, ο Σήφης παραμένει άφαντος και μέχρι στιγμής καταφέρνει να ξεγλιστρά από τους.. διώκτες του.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη χρησιμοποίησαν δολώματα, όπως μία κότα, για να πιάσουν τον Σήφη, ωστόσο αυτός δεν δείχνει διατεθειμένος να τσιμπήσει και να μπει στην μεγάλη φάκα, ένα μεγάλο σιδερένιο κλουβί που φτιάχτηκε ειδικά γι’ αυτόν.
Ειδικοί ερπετολόγοι βρίσκονται στην Κρήτη μελετώντας τις κινήσεις του κροκόδειλου και σχεδιάζοντας τρόπους για να τον οδηγήσουν στην.. παγίδα.
Την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο που βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, έχουν εκφράσει και ειδικοί από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο Σήφης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τον πρώτο κροκόδειλο που έχει ζήσει σε ανοιχτό χώρο και όχι σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες και εκτιμήσεις, το τροπικό ζώο μπορεί να βρίσκεται στο φράγμα για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;
Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πρώην ιδιοκτήτη του ερπετού, αφού είναι απίθανο να έχει μεγαλώσει σε ελληνικό υδροβιότοπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σήφης άνηκε σε έναν Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, ο οποίος τον αγόρασε όταν ήταν μικρό κροκοδειλάκι για να τον χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει πελάτες σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε. Ο δικός του κροκόδειλος έχει χαθεί από τα μάτια των συντοπιτών του εδώ και ένα περίπου χρόνο, όσο δηλαδή πιστεύεται πως βρίσκεται και ο Σήφης στη λίμνη.
Η αστυνομία ερευνά επίσης την υπόθεση ενός νεαρού που είχε στην κατοχή του έναν κροκόδειλο, τον οποίο μάλιστα αγόρασε πριν από πέντε χρόνια (όσο ακριβώς πιστεύεται ότι είναι η ηλικία του Σήφη).
Ο νεαρός ζει σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στην “ανατροφή” και τη φροντίδα του ερπετού που αγόρασε κάποτε ως κατοικίδιο.
Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται πως ο κροκόδειλος που είχε στην κατοχή του δεν ζει πλέον.
Οι Κρητικοί θέλουν τον Σήφη για πάντα στην Κρήτη
Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να παραμείνει στο σημείο ο κροκόδειλος πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.
«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας. Το Αμάρι και συγκεκριμένα το Φράγμα Ποταμών μπορεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό έχοντας εδώ τον κροκόδειλο», δήλωσε στο cretapost.gr ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας.
Την ίδια ώρα, η σελίδα του “Σήφη” στο Facebook “Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του…” συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς πλέον αριθμεί πάνω από 11.000 μέλη σε λίγα 24ωρα!

Πηγή: newsbomb.gr