Άρης και Απόλλων Σμύρνης, οι αποδυναμωμένοι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Οι δύο ομάδες που πέφτουν κατηγορία συνηθίζουν να αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές ως τα μεγάλα φαβορί για την άμεση επιστροφή στα σαλόνια της Α Εθνικής

Οι δύο ομάδες που πέφτουν κατηγορία συνηθίζουν να αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές ως τα μεγάλα φαβορί για την άμεση επιστροφή στα σαλόνια της Α Εθνικής. Στην περίπτωση των Απόλλωνα και Αρη, τα πράγματα είναι αρκετά μπλεγμένα και γεννούν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το τι θα «δούμε» αγωνίστηκα από αυτούς τους συλλόγους.

Οι υποβιβασμοί της Super League είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την ΑΕΚ, αφού μιλάμε για ομάδες που ενδεχόμενος να πρέπει να τις αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Football League. Στην περίπτωση του Άρη βέβαια, τα πράγματα είναι πιο απλά για την Ένωση αφού κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσουν οι κανονισμοί με τους δύο ομίλους (Βορράς και Νότος) με αποτέλεσμα η διασταύρωση των δύο Κιτρινόμαυρων να φαντάζει σχεδόν αδύνατη.

Σε περίπτωση όμως που γίνει η έκπληξη και αρχίσουν τίποτα περίεργες «αλχημείες» σε ΕΠΟ και διάφορες επιτροπές, ο Άρης φαντάζει αυτή την στιγμή αδύναμος σ’ όλους τους τομείς. Οικονομικά δεν φαίνεται να δίνει κάποιος παράγοντας την πολυπόθητη λύση, οι περισσότεροι παίκτες βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ομάδος και το ερώτημα που υπάρχει στο κεφάλια των Αριανών δεν είναι το «πώς θα εμφανιστεί ο Άρης στην Β κατηγορία του χρόνου», αλλά το «αν θα συμμετέχει ο Άρης στην Football League γενικότερα». Τα πράγματα μοιάζουν δυσοίωνα για τον σύλλογο της Θεσσαλονικής, αλλά αυτή η κατάσταση ενδεχόμενος να βολεύει την ΑΕΚ μιας και μιλάμε για μία από τις πιο καυτές έδρες της Ελλάδας που έστω και με ελάχιστες πιθανότητες θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο της Ένωσης.

Κάπως καλύτερες είναι σίγουρα οι συνθήκες στον Απόλλωνα ο οποίος παρουσίασε ένα τίμιο και μαχητικό ρόστερ, πληρώνοντας όμως ξεκάθαρα την διαμάχη του Βελλή με τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να παραμείνει στην κατηγορία. Η Football League είναι πλέον γεγονός για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ο προπονητής Λόρι Σάντσεζ αλλά και αρκετοί παίκτες ετοιμάζονται να λύσουν τις συνεργασίες τους με την ομάδα και γενικότερα υπάρχει μία αβεβαιότητα σ’ ότι αφορά την αγωνιστική δυναμική του συλλόγου.

Ο Σταμάτης Βελλής, μεγαλομέτοχος του ιστορικού σωματείου, αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από την ομάδα μιας και επισημοποίησε πριν από μερικές ώρες την ήδη γνωστή του παραίτηση.  Είναι άγνωστο το ποια θα είναι ακριβώς η επόμενη μέρα στον Απόλλωνα, ο οποίος βέβαια είναι πολύ πιο νοικοκυρεμένος σε σχέση με τον Άρη και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει για την ώρα οικονομικά προβλήματα.

Παρ’ όλα αυτά, άλλη μία ομάδα που πέφτει από την Super League φαντάζει με τα τωρινά δεδομένα αποδυναμωμένη για να διεκδικήσει την άμεση άνοδο και αυτό σίγουρα διευκολύνει κάπου και το έργο της ΑΕΚ. Μένει να δούμε και την κατάληξη των μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και σε μία ομάδα της Β Εθνικής, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο (έως και αδύνατο) να αποκλειστεί ο σύλλογος του Πανόπουλου από κάποιον από τους διεκδικητές του χρυσού εισιτηρίου των μπαράζ που βρίσκονται στην από κάτω κατηγορία. Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά και όλα δείχνουν ότι η Ξάνθη θα κρατήσει φέτος την κατηγορία. Πάντως τα συγκεκριμένα μπαράζ, σίγουρα δεν θα αφήσουν παντελώς αδιάφορους τους υπεύθυνους της ΑΕΚ και θα έχουν τον νου τους σε περίπτωση που γίνει το «μπαμ». Η Ξάνθη μπορεί να μην λογίζεται ως μία ιστορική ομάδα επιπέδου Άρη, αλλά μοιάζει πολύ πιο «σκληρή» και μάχιμη για μία αφιλόξενη κατηγορία όπως είναι η Football League.