Σαρρής: «Το όνομα της ΑΕΚ αποτελεί πρόκληση»

Ο 25χρονος στόπερ, Γιώργος Σαρρής σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε για τη δωδεκαετή παρουσία του στον Εργοτέλη αλλά και για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-την μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Μόνο και μόνο το όνομα της ΑΕΚ αποτελεί πρόκληση. Είναι μεγάλο βήμα για μένα. Το ότι βρίσκεται στη Β’ Εθνική δε σημαίνει κάτι. Θα προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι για να επιστρέψει εκεί που πρέπει. Είναι μια τεράστια ομάδα, ένα μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν και είχα και άλλες προτάσεις, ακόμα και απο ομάδες της Super League, δεν το σκέφτηκα καθόλου και απάντησα θετικά στην ΑΕΚ. Πέρυσι έπαιξα με τον Εργοτέλη στη Β’ Εθνική, πιστεύω όμως ότι εκείνη η κατηγορία δεν έχει καμία σχέση με τη Β’ Εθνική που θα είναι του χρόνου. Όλοι οι παίκτες που έχει κλείσει η ΑΕΚ είναι από τη Σούπερ Λίγκα. Γιατί σε δύο χρόνια να μην είμαστε πρώτοι;».
-το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον: «Έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου μου μπορούσα να μιλήσω με οποιαδήποτε ομάδα. Με προσέγγισαν από την ΑΕΚ, μου ανέπτυξαν το πλάνο τους, το ότι στο μέλλον θέλουν να πανηγυρίσουν τρόπαια και αυτό με κάλυψε. Κάθε παίκτη καλύπτει η προοπτική της ΑΕΚ. Υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά δεν το συζήτησα καθόλου. Στον Εργοτέλη όλοι με γνώριζαν, στην ΑΕΚ με ξέρουν μόνο ως παίκτη. Πρέπει να αποδείξω ότι θα βρίσκομαι επάξια στην ομάδα, και εύχομαι να καθιερωθώ».
-τη δωδεκαετή θητεία του στον Εργοτέλη: «Ήταν ένα πολύ ωραίο διάστημα. Η δουλειά που γίνεται στο Μαρτινένγκο στις μικρές ηλικίες είναι πολύ καλή. Το μόνο πράγμα που χρειαζόταν να κάνουμε ήταν να είμαστε προσηλωμένοι. Περάσαμε όμορφες και δύσκολες στιγμές. Όλα τα παιδιά που προερχόμασταν από τις ακαδημίες πονούσαμε την ομάδα».

-τη φετινή πορεία του Εργοτέλη: «Ήταν θετικό για μας το καλό ξεκίνημα. Ο κ. Πετράκης μάς είχε περάσει τη νοοτροπία του νικητή και μας πίστευε πολύ. Γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας, τα αποδυτήρια είχαν οικογενειακό κλίμα, και δε χρειαζόταν χρόνος προσαρμογής. Στη συνέχεια ήλθε ένα διάστημα αποχής από τις νίκες. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως χάναμε βαθμούς χωρίς λόγο και αιτία. Για μερικά δευτερόλεπτα χάναμε ένα παιχνίδι. Με τον κ. Πετράκη είχαμε εξαιρετική σχέση. Τον αγαπάμε όλοι, όμως στην Ελλάδα έτσι γίνεται. Είναι λογικό καθώς δεν μπορείς να αλλάξεις ένα ρόστερ. Θεώρησαν ότι πρέπει να αλλάξει ο προπονητής. Το μόνο πράγμα που μπορώ να καταλάβω στο διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνεις μετά από μια τέτοια κίνηση είναι ότι προσπαθείς περισσότερο για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή. Η ομάδα έκανε τρεις νίκες σε μια εβδομάδα, ανέβηκε σκαλοπάτια στη βαθμολογία και ευτυχώς δεν δώσαμε με άγχος τα τελευταία παιχνίδια. Ήταν κάτι που θέλαμε να αποφύγουμε καθώς τα τελευταία χρόνια μέχρι την τελευταία αγωνιστική είχαμε άγχος».