Μπαρμπόσα: «Ξέρω πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ»

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα εμφανίστηκε πλήρως συνειδητοποιημένος για τη φανέλα που θα φορέσει.

Στις πρώτες του δηλώσεις στον Τύπο και αφού νωρίτερα είχε κάνει τη δεύτερη του προπόνηση με την ΑΕΚ, ο Πορτογάλος παίκτης τόνισε πως δεν το σκέφτηκε καθόλου και δεν ρώτησε πριν έρθει στην ΑΕΚ, γιατί γνώριζε ήδη πόσο μεγάλη ομάδα είναι, ενώ υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να επανέλθει γρήγορα η ομάδα εκεί που ανήκει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήρθα στην ΑΕΚ γιατί ξέρω ότι είναι σπουδαία και μεγάλη ομάδα. Ήρθα για να τη βοηθήσω και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει και μένα. Έχουν έρθει σπουδαίοι Πορτογάλοι παίκτες και σπουδαίοι προπονητές. Και ξέρω πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η ΑΕΚ».

Σε επηρέασε στην απόφαση σου ότι η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Β’ Εθνική;

«Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα για την πρώτη κατηγορία. Μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη και εγώ αυτό που θέλω είναι να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και δεν το σκέφτηκα καθόλου».

Μίλησες με κανέναν συμπατριώτη σου που έχει παίξει στην Ελλάδα πριν αποφασίσεις;

«Όχι, γιατί ήξερα την ΑΕΚ. Την έχω παρακολουθήσει, την ήξερα πολύ καλά. Υπάρχει και το ίντερνετ για να μαζέψω πληροφορίες και ήξερα ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου, τίτλοι με την ΑΕΚ και επιστροφή στην εθνική ομάδα;

«Ήρθα για να κάνω καλή δουλειά εδώ σε μια διαφορετική χώρα σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλω να κάνω τα πράγματα σωστά, να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω και πόσο μπορώ να βοηθήσω και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα με πολύ ταλέντο και κάθε μέρα θα δουλεύουμε σκληρά για να την πάμε εκεί που ανήκει, δηλαδή στην πρώτη κατηγορία».