Καλάθης: «Μεγάλη τιμή να παίζω για την Ελλάδα»

Τιμή χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στην Εθνική ο Νικ Καλάθης.

Ο Νικ Καλάθης, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, τόνισε πως θεωρεί τιμή να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ ανυπομονεί όπως λέει για το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και τις μελλοντικές διοργανώσεις με την Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πέρυσι, ήταν δύσκολο για μένα να βρεθώ στην προετοιμασία και στην Εθνική. Είχε γεννηθεί ο γιος μου, δεν είχα καταφέρει να τον δω καλά-καλά, όντας στη Ρωσία και ήθελα να είμαι για λίγο κοντά του. Ήθελα να μείνω δίπλα του, να τον δω… Η οικογένεια πρέπει να έχει προτεραιότητα και πιστεύω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, το καταλαβαίνουν αυτό».

Φέτος επιστρέφεις και δείχνεις έτοιμος να βοηθήσεις…

«Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ και το είχα ξεκαθαρίσει από νωρίς. Μην νομίζετε ότι και πάλι δεν μου λείπουν ο γιος μου, η οικογένειά μου. Σε όλους τους παίκτες λείπει η οικογένειά τους. Όμως ήθελα να είμαι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίζω για την Ελλάδα, την πατρίδα από την οποία κατάγομαι και ανυπομονώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ακόμη περισσότερο για τη συνέχεια, για τις διοργανώσεις που μας περιμένουν στο μέλλον με την Εθνική Ελλάδας. Είναι κάτι που ειλικρινά θεωρώ τιμή».

Η Εθνική βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της. Τι εικόνα σου δίνει εσένα μέχρι τώρα;

«Όλα δείχνουν πραγματικά καλά. Η ομάδα σταδιακά βρίσκει τη χημεία της. Υπάρχουν πολλά πραγματικά καλά παιδιά και πολύ ταλέντο και όσο κυλά ο χρόνος, όσες περισσότερες προπονήσεις γίνονται, όσο καλύτερα θα νιώθει παίζοντας ο ένας δίπλα στον άλλον. Η προετοιμασία προχωρά, μπαίνουν καινούρια στοιχεία καθημερινά σχεδόν στο παιχνίδι και το επόμενο διάστημα θα βοηθήσει ώστε η ομάδα να γίνει ακόμη καλύτερη, να δέσει ακόμη περισσότερο και να παρουσιάσουμε τελικά αυτό που θέλουμε. Προσωπικά, ανυπομονώ και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου επιζητώντας το καλύτερο δυνατό».