«Να μην με ξαναφήσει η Ελλάδα να φάω από τα σκουπίδια»

Πριν από περίπου 4 χρόνια ο Πορτογάλος επιθετικός, Μπεμπέ ζούσε το δικό του παραμύθι όταν από την Εθνική Αστέγων υπέγραφε συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη Football League μια παρόμοια ιστορία έρχεται στο φως, με τη μόνη διαφορά ότι ο 20χρονος Σουλεϊμάν Ουαταρά που διεκδικεί μεταγραφή στην Επισκοπή, όχι μόνο ήταν άστεγος, αλλά πριν λίγες ημέρες έκλεισε έναν χρόνο αποφυλακισμένος, γιατί δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας!

Γεννημένος στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Ουατάρα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Κόλο Τουρέ και στα 16 του έφυγε για την Τυνησία λόγω του εμφυλίου στην πατρίδα του. Η μεταγραφή σε ομάδα της χώρας δεν έγινε πραγματικότητα και από εκεί μετέβη στην Τουρκία για δοκιμή στην Εσκί Σεχίρ. Όταν, όμως ήρθε η ώρα να υπογράψει, ο μεσολαβητής ζήτησε πολλά χρήματα ως προμήθεια και έτσι η συμφωνία ναυάγησε. Πήρε, λοιπόν, το δρόμο για την Ελλάδα, έβγαλε προσωρινή κάρτα παραμονής και κοιμόταν στα παγκάκια στην Κυψέλη μέχρι να βρει δωμάτιο, όπου έμενε μαζί με άλλα 20 άτομα. Μάζευε σίδερα, έτρωγε από τα σκουπίδια έως ότου έρθει η στιγμή της σύλληψης, τον Αύγουστο του 2012.

Ο Ουαταρά έμεινε για επτά μήνες στις φυλακές της Άμφισσας και από εκεί στην Κόρινθο. Ωστόσο, παράλληλα είχε κινήσει τις διαδικασίες έκδοσης άδειας παραμονής, καθώς είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από τη Διεθνή Αμνηστία. Τη μεγάλη του αγάπη, βέβαια, το ποδόσφαιρο, δεν την ξέχασε. Μέσω ενός φίλου του πήγε στην Εθνική Αστέγων και από εκεί ακολούθησαν δοκιμές σε Παναιγιάλειο, Παναχαϊκή και Καλλιθέα. Τελικά, ο Ουαταμά που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός μέσος, έπεισε την Επισκοπή, η οποία σκοπεύει να του προτείνει συμβόλαιο, δεδομένου ότι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Για να γίνει, όμως επαγγελματίας θα πρέπει να του χορηγηθεί μόνιμο άσυλο. Έτσι, την Τρίτη (12/08) οι ιθύνοντες της Επισκοπής θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, προκειμένου ο ίδιος να διευκολύνει τις διαδικασίες και ο νεαρός Αφρικανός να ζήσει το όνειρο του,. Ένα όνειρο που ξεκίνησε μέσω της Εθνικής Αστέγων, συνεχίστηκε με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που του έδωσε ο εκπρόσωπος του μέσω του τερματοφύλακα, Ρόι Κάρολ και ελπίζει να ολοκληρωθεί με ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.
Όσο για την ευχή που κάνει ο Ουαταρά αναμένοντας λύση στο θέμα που εμποδίζει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του; «Να μην με ξαναφήσει η Ελλάδα να φάω από τα σκουπίδια…».

Πηγή: flnews.gr