«Γνωρίζω την ιστορία με Ροναλντίνιο και ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει παίκτες με μεγάλο όνομα υποστήριξε ο Λεονίντ Ιστράτι ο οποίος υποστήριξε πως γνωρίζει για την ιστορία με τον Ροναλντίνιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπίμπρας Νάτχο, στην εφημερίδα Metrosport:

-Ποιο ήταν το στοιχείο που μέτρησε περισσότερο στην απόφαση του Μπίμπρας Νάτχο να πάει στην ΤΣΣΚΑ; Μήπως τα χρήματα ή ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα;

“Η ΤΣΣΚΑ καλύπτει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για τον Μπίμπρας. Ένα πρόεδρο που ασκεί θετική επιρροή και είναι φιλόδοξος, έναν νεαρό, αλλά πάρα πολύ καλό προπονητή, ένα δυνατό τιμ και πολλούς οπαδούς.

Η ΤΣΣΚΑ είναι πρωταθλήτρια και θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αναπτύσσει τις υποδομές της και χτίζει ένα νέο στάδιο. Τα χρήματα δεν ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας, αφού ο Μπίμπρας είχε προτάσεις που ήταν περισσότερο επικερδείς. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σύντομα ο Μπίμπρας θα γίνει ένας από τους αρχηγούς της ομάδας και αυτός ο ρόλος θα του ταίριαζε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα”.

-Υπάρχει η εντύπωση ότι ο Μπίμπρας επέλεξε την ΤΣΣΚΑ γιατί δεν βρήκε την πρόταση που περίμενε από την Γερμανία, την Αγγλία ή την Ισπανία. Ισχύει;

“Η ΤΣΣΚΑ ήθελε τον Μπίμπρας και πέρυσι. Ενδιαφερόταν σταθερά γι’ αυτόν. Ο σύλλογος που τον ήθελε περισσότερο, αυτός τον απέκτησε. Ενώ διαπραγματευόμουν με την ΤΣΣΚΑ, υπήρχαν προτάσεις από την Ισπανία και τη Γερμανία. Αλλά τα αναλύσαμε όλα και αποφασίσαμε να πάει στη ΤΣΣΚΑ”.

-Τι απαντάτε σε εκείνους που υποστηρίζουν πώς είστε ο κύριος λόγος που ο Μπίμπρας δεν κατάφερε να πάει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κι αυτό γιατί ζητούσατε ένα υπερβολικά υψηλό ποσό;

“Δουλεύω για τον πελάτη μου και δεν με ενδιαφέρουν οι γνώμες άλλων. Είναι προφανές ότι ψάχνω τις καλύτερες συνθήκες για να είναι ευχαριστημένος ο Μπίμπρας. Δεν είναι λογικό; Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που ήταν ελεύθερος. Δουλεύω με ακριβούς παίκτες, είμαι ένας ακριβός ατζέντης και δεν το αγνοώ αυτό”.

-Ο Μπίμπρας δήλωσε πώς ο ΠΑΟΚ ήθελε να τον κρατήσει. Μίλησε και με τον Ιβάν Σαββίδη. Εσείς είχατε κάποια συζήτηση με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ή τον Ζήση Βρύζα; Τι στ’ αλήθεια συνέβη στις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ;

“Ίσως ο ΠΑΟΚ ενδιαφερόταν να τον κρατήσει κι άλλο στην ομάδα. Επαναλαμβάνω, ίσως, γιατί κανείς δεν μου το είπε αυτό. Το χειμώνα δέχθηκα πολλές κλήσεις. Τώρα όχι. Έτσι, το βρίσκω δύσκολο να απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση”.

-Γνωρίζουμε πώς ένας βασικός λόγος που ο Νάτχο ήρθε στον ΠΑΟΚ ήταν η πολύ καλή σχέση που έχετε με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Θεωρείτε πώς αν εκείνος βρισκόταν στον ΠΑΟΚ, θα ήταν πιθανή η παραμονή του Νάτχο;

“Η σχέση μου με τον Τσιστιακόφ ήταν αρκετά καλή. Όλες οι συζητήσεις που είχαμε έγιναν με τη βοήθεια του. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν βρισκόταν ακόμα στο σύλλογο. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη αν”.

-Μετά από πέντε μήνες συνεργασίας του Νάτχο με τον ΠΑΟΚ, ποια εντύπωση έχετε σχηματίσει για τον σύλλογο; Έχετε γνωρίσει πολλά μεγάλα κλαμπ. Θα μπορούσατε να συγκρίνετε τον ΠΑΟΚ με κάποιο;

“Δεν γνωρίζω τον σύλλογο εκ των έσω. Είδα μόνο μερικά παιχνίδια. Μου αρέσει η ομάδα, έχει νεύρο, ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία. Της έλειψε απλά η σταθερότητα. Ο θησαυρός της ομάδας είναι οι οπαδοί της. Με έχουν αγγίξει βαθιά. Από πολλές απόψεις μπορώ να συγκρίνω τον ΠΑΟΚ με μεγάλες ομάδες από την Τουρκία”.

-Πιστεύετε ότι ο Μπίμπρας θα μπορούσε μελλοντικά να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ;

“Ποτέ μη λες ποτέ. Είμαι σίγουρος πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι ο Μπίμπρας θα το έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση καθώς απολάμβανε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη”.

-Ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη προοπτική και θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μαζί του;

“Μου αρέσει ο Αθανασιάδης, είναι ένας σταθερός φορ, πολύ χρήσιμος για την ομάδα. Σέβομαι πολύ τον Κατσουράνη. Και πιστεύω ότι ο Κάτσε έχει σπουδαίο μέλλον αν συνεχίσει να δουλεύει με συνέπεια”.

-Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να αποκτήσει μεγάλους παίκτες;

“Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για παίκτες με μεγάλο όνομα. Γνωρίζω την ιστορία με τον Ροναλντίνιο. Αλλά υπάρχουν πολλοί παίκτες, χωρίς μεγάλο όνομα, που θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες με το μεγάλο όνομα δεν θα έπρεπε να είναι εμμονή για την ομάδα”.