Τσαούσης: “Με τον κόσμο μας δεν φοβόμαστε κανέναν”

O Φάνης Τσαούσης μίλησε για την απόφασή του να μείνει στην ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ και τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

Την πεποίθησή του ότι η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ θα μπορέσει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και τη νέα αγωνιστική περίοδο, εξέφρασε ο αθλητής της ομάδας Φάνης Τσαούσης, παρά τις αλλαγές που υπήρξαν στο τμήμα.
Ο έμπειρος άσος μίλησε στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» και μίλησε για τη νέα σεζόν και τόνισε ότι με τη στήριξη του κόσμου της, η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν.

«Τόσα χρόνια έχουμε δείξει την αγάπη μας στο τμήμα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν τώρα στα δύσκολα να μην δηλώσουμε παρών και να στηρίξουμε την ομάδα σε αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή. Σίγουρα οι στόχοι διαμορφώνονται αλλά είμαστε πάντα ΑΕΚ αυτό δεν αλλάζει. Όσοι είμαστε στην ομάδα θα παλέψουμε για την ΑΕΚ και δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν», ανέφερε αρχικά μιλώντας για την παραμονή του στην ομάδα και συνέχισε λέγοντας: «Η ομάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και αυτό μας ταρακούνησε όλους. Μετά από τόσα χρόνια θα ήταν κρίμα και άδικο να διαλυθεί με αυτό τον τρόπο η ομάδα. Όσο περνάει από το χέρι μας θα είμαστε εδώ για να παλεύουμε και να την στηρίζουμε, όπως έχουμε κάνει πάντα».

Στη συνέχεια ο Φάνης Τσαούσης οριοθέτησε και τους στόχους της ομάδας : «Η ομάδα αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι, αλλά ήρθαν νέα παιδιά και θα δούμε τις επόμενες ημέρες πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ. Όπως και να’ χει δεν μας αρέσει να χάνουμε και όπως πάντα σε κάθε αγώνα θα παλεύουμε μόνο για τη νίκη. Είτε παίζουμε με θεωρητικά πιο δυνατό αντίπαλο είτε όχι. Είναι στο dna μας να κερδίζουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και στα νέα παιδιά που ήρθαν. Ακόμα δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε τους στόχους και να πούμε αν πάμε ή όχι για πρωτάθλημα. Θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε, να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και σε κάθε αγώνα να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και χρειάζεται συγκέντρωση και σταθερότητα. Να έχουμε την υγεία μας και θεωρώ πως θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σε ότι αφορά τη σχέση με τον κόσμο, είπε: «Η στήριξη του κόσμου ήταν για μια ακόμη φορά συγκινητική. Όσα ευχαριστώ και να πούμε είναι λίγα. Μακάρι να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη. Τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ στο πλευρό μας και με την στήριξη τους δεν φοβόμαστε κανέναν».

Καταλήγοντας, μίλησε για την νέα χρονιά, λέγοντας: «Έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση για να ξεκινήσει αυτή η χρονιά. Ουσιαστικά είναι σαν να ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Θα δουλέψουμε βήμα -βήμα για να φτιάξουμε την ομάδα με την καθοδήγηση του κ. Αρβανίτη. Θα είμαστε στο πλευρό των νέων παιδιών που ήρθαν για να τους βοηθήσουμε σε ότι χρειαστούν αλλά και για να μπουν γρήγορα στην νοοτροπία της ομάδας».