Και δεύτερος ικανοποιημένος θα είναι ο Μουρίνιο

Η Τσέλσι απέκτησε Ντιέγκο Κόστα και Σεσκ Φάμπρεγας, μεταξύ άλλων, με στόχο να επιστρέψει στη κορυφή της Premier League αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο υποστηρίζει πως και η δεύτερη θέση δεν συνιστά αποτυχία.

Εν όψει του πρώτου αγώνα με τη Μπέρνλι, εκτός έδρας, ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: “Είναι το μόνο πρωτάθλημα στο κόσμο όπου τέσσερις, πέντε ή και έξι ομάδες είναι υποψήφιες για τον τίτλο. Μόνο μια μπορεί να το πάρει. Αυτό σημαίνει πως οι άλλοι πέντε είναι αποτυχημένοι; Δεν νομίζω.

Η μια οπτική είναι πως ο ένας πέτυχε και οι πέντε απέτυχαν. Μια άλλη οπτική είναι πως τρεις, τέσσερις ή πέντε ομάδες τα πήγαν φανταστικά αλλά μόνο μία νίκησε.

Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από το ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον τίτλο. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι πως αν ρωτήσετε κάθε προπονητή της Premier League αν αισθάνεται την ομάδα του υποψήφια για τον τίτλο, πιθανότατα τέσσερις, πέντε ή έξι θα απαντήσουν ναι.

Αν η ομάδα που τερματίσει πρώτη είναι καλύτερη από εμάς, εάν είμαστε πολύ καλοί αλλά κάποιος είναι καλύτερος, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν είναι αποτυχία”.