Παραμένουν τα προβλήματα για τη συμμετοχή στην Α1

Αγωνία επικρατεί στην ΑΕΚ, αναφορικά με την συμμετοχή του τμήματος μπάσκετ στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Λόγω κάποιων διαδικαστικών λαθών, αστοχιών και καθυστερήσεων από μεριάς διοίκηση σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στην πρώτη εθνική κατηγορία, φαίνεται πως η συμμετοχή της ΑΕΚ στην Α1, έπειτα από τρεις σαιζόν σε υποδυέστερες κατηγορίες, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Αυτή η καθυστέρηση λοιπόν, είναι ικανή να φέρει την Ένωση σε πολύ δύσκολη θέση, αναφορικά με τις προθεσμίες που θα πρέπει να προλάβει, προκειμένου να αγωνιστεί στην μεγάλη κατηγορία.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 21η Αυγούστου και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα έχει αποφασίσει αν η ΑΕΚ δικαιούται να αδειοδοτηθεί για να παίξει στην Α1.

Το κύριο πρόβλημα της συμμετοχής της Ένωσης στην μεγάλη κατηγορία, δεν είναι μόνο η πληρότητα του φακέλου της, αλλά κυρίως η κάλυψη των 245.000 ευρώ, τα οποία απαιτούνται από την ομοσπονδία.

Όπως είναι λογικό, η συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη θα πάψει να ισχύει σε περίπτωση που η Ένωση δεν καταφέρει να αδειοδοτηθεί για να αγωνιστεί στην Α1, ενώ ο σχηματισμός του φετινού ρόστερ φαντάζει ακόμα και περίπτωση ο Δικέφαλος λάβει την πολυπόθητη αδειοδότηση, αρκετά δύσκολος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει μια και καλή το συγκεκριμένο ζήτημα, είτε θετικά είτε αρνητικά για την Ένωση.