
Η ΑΕΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ρήγα Φεραίο και ας αρκέστηκε στα γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Ο Δέλλας παρέταξε την ομάδα μ’ ένα 4-2-3-1, με τον πιτσιρικά Ντούνη στο τέρμα, τον Γεωργέα και τον Γροντή ως πλάγια μπακ και τους Σαρρή και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ειδικά οι τελευταίοι δύο προσπαθούσαν καθ’όλη την διάρκεια της συμμετοχής τους να δημιουργούν παιχνίδι από την άμυνα, κάτι που ζητάει επίμονα ο προπονητής της ΑΕΚ.
Οι Ανάκογλου, Ρόβας και Ζόριτς (ως δεκάρι) συμπλήρωναν τον κεντρικό άξονα, με τους Μπαρμπόσα και Ντούνη να βρίσκονται στα «φτερά» και τον Μπρέσεβιτς στην κορυφή. Η «Ένωση» μπήκε με το καλημέρα πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κερδίζοντας 6 κόρνερ σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.
Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι οι Ντούνης και Μπαρμπόσα είχαν πολύ όρεξη, με πολλά μπασίματα και προσπάθειες να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Αυτό συνέβη στο 8ό λεπτό μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Έλντερ Μπαρμπόσα ο οποίος βρήκε τον Μπρέσεβιτς που νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά στην επαναφορά της μπάλας πετάχτηκε ο Ντάρκο Ζόρις σημειώνοντας από πολύ κοντά το 1-0.
Ο Ρήγας Φεραίος δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα τον νεαρό τερματοφύλακα της ΑΕΚ και οι «Κιτρινόμαυροι» ήλεγχαν τον αγώνα στον απόλυτο βαθμό. Η «Ένωση» δεν είχε φορτσάρει σ’ ότι αφορά την ταχύτητα και την δύναμη και προσπαθούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με κινήσεις από τα άκρα. Κάτι που έγινε στο 32’ με όμορφη προσποίηση και εκτέλεση από τον Μάρκο Ντούνη.
Τα επόμενα 15 λεπτά έμοιαζαν εφιαλτικά για τον Ρήγα Φεραίο, μιας και η ΑΕΚ απειλούσε από τα άκρα, από τον άξονα αλλά και από στημένες φάσεις. Ο Μπαρμπόσα προσπαθούσε να βρει τον Σαρρή στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτελέσεις κόρνερ και η «κομπίνα» πέτυχε μετά από λίγα λεπτά, με τον Σαρρή να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Κολοβέτσιο να πετυχαίνει από πολύ κοντά το τρίτο γκολ στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 43 ήρθε το τέταρτο γκολ για την «Ένωση», με τον Ανάκογλου να κάνει μία φοβερή κούρσα πολλών μέτρων, να πασάρει τον Μπαρμπόσα και ο Πορτογάλος να σημειώνει το 4-0 με ωραία εκτέλεση και με μία μικρή βοήθεια του δοκαριού.
Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ με πολλές αλλαγές και τον Δέλλα να προσπαθεί να δει καινούργια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Μπακάκης, Σβάρνας, Φαγε, Αραβίδης, Ντακόλ αντικατέστησαν τους Κολοβέτσιος, Γεωργέας, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα και Μπρέσεβιτς (δεν φάνηκε πολύ ο βραχύσωμος επιθετικός), με τον Αραβίδη να πηγαίνει στην αριστερή πλευρά και τον Ντακόλ στην κορυφή της επίθεσης.
Για δεκαπέντε λεπτά περίπου , οι παίκτες της «Ένωσης» άλλαζαν την μπάλα με πολλές πάσες, αλλά ο ρυθμός είχε «χαθεί» εξαιτίας των αλλαγών. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη φάση έγινε στο 62ό λεπτό και μετά από άλλες πέντε αλλαγές που έγιναν από τον προπονητή της ΑΕΚ. Οι Μάνταλος, Πεταυράκης, Πλατέλλας, Τζανετόπουλος Κορδέρο και Καραγκιολίδης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Βούρας, Ντούνη, Ρόβα, Ζόριτ, Σαρρή και Γροντή, αλλάζοντας τα πάντα στην αρχική ενδεκάδα των «Κιτρινόμαυρων».
Οι παίκτες του Δέλλα προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους, ο Ρήγας Φεραίος δεν απειλούσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και στο 67’ χάθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία από τον Αραβίδη που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας κατάφερε να διώξει σε κόρνερ με την βοήθεια των αμυντικών του.
Λίγα λεπτά αργότερα και σ’ ένα πεντάλεπτο όπου η ΑΕΚ έδειχνε ικανή να κάνει το 5-0, ο Αραβίδης προσπάθησε να βγει σε θέση βολής, βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής δεν είδε κάποια παράβαση. Τα χαφ της «Ένωσης» δεν μπορούσαν βρουν εύκολα τους επιθετικούς της ομάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι Πλατέλλας και Κορδέρο με προσωπικές ενέργειες και με μακρινά σουτ που απείλησαν την αντίπαλη εστία, με τον τερματοφύλακα του Ρήγα να στέκεται δυο φορές πολύ καλά, αλλά και άλλη μία φορά κάπως… τυχερά. Στο 76’ ο Κορδέρο έλειψε για λίγο να χρηστεί σκόρερ μ’ ένα πανέμορφο σουτ που σταμάτησε δυστυχώς στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι ατομικές ενέργειες που συνδυαζόντουσαν που και που με στρωτές ομαδικές προσπάθειες συνεχίστηκαν από την ΑΕΚ και στο 82 ο Τσουμέγκος δήλωσε ξανά «παρών» αποκρούοντας εντυπωσιακά το εξαιρετικό σουτ του Πλατέλλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Δέλλας προχώρησε σε νέα αλλαγή αντικαθιστώντας τον μέτριο Αραβίδη με τον νεαρό Τσεβά.
Ο αγώνας βρήκε τις δύο ομάδες να χωρίζουν με το τελικό σκορ να έχει μείνει στο 4-0 και την ΑΕΚ να έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο 45λεπτο.
Δείτε ΕΔΩ πως μετέδωσε το AEKnea την αναμέτρηση.