Μακρής: “Όσο ψηλότερα γίνεται η ΑΕΚ”

Να... απεγκλωβίσει το τμήμα βόλεϊ από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, επιθυμεί ο Μάνος Μακρής.

Για τους στόχους της ΑΕΚ τη νέα σεζόν, τον κόσμο της ομάδας, τα προβλήματα που αντιμετώπισε αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη μίλησε ο γενικός αρχηγός του ΤΑΑ, Μάνος Μακρής, στην τηλεόραση της Novasports.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-για τον φετινό στόχο της ΑΕΚ:

«Το Κύπελλο που κατακτήσαμε μας φόρτωσε μεγάλες ευθύνες. Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο και σαν όνομα είναι υποχρεωμένη να φέρνει τίτλους. Ο προπονητής είπε παιχνίδι με το παιχνίδι. Εγώ θέλω αυτή η ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα όπως κι αν λέγεται αυτό. Πρωτάθλημα, Κύπελλο ή Λιγκ Καπ».

-για τον κόσμο της ΑΕΚ:

«Ο κόσμος αυτός παρόλο που σε άλλα αθλήματα είχαμε προβλήματα, στο αντρικό βόλει ήταν κοντά ακόμη και στην επαρχία όπως φάνηκε και στον τελικό του Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη. Ευελπιστώ σε ακόμη περισσότερο κόσμο φέτος. Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να δείξει τον περυσινό χαρακτήρα. Το βόλει τράβαγε κόσμο και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα και παρατράγουδα. Να έρχεται και να βλέπει το άθλημα που αγαπά. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

-για το αυτοδιοίκητο του τμήματος:

«Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω από το 1998. Το έχω πει πως το αντρικό βόλει είναι επαγγελματικό. Όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Έχει φόρους, ΙΚΑ, ΑΦΜ και είναι οργανωμένο επαγγελματικά. Ευελπιστώ και πιέζω κάποια στιγμή το αντρικό βόλει ν’ απεγκλωβιστεί από τον ερασιτέχνη. Να το φτιάξουμε οργανωτικά ώστε να προσελκύσουμε επενδυτές, να το πάρουν και να το τρέξουν επαγγελματικά.

Αυτό πασχίζω να καταλάβει ο κ. Αλεξίου. Να φύγει το τμήμα από την σκέπη της ερασιτεχνικής. Έχουμε προβλήματα, δεν τα κρύψαμε. Έχουμε παλιές οφειλές, ένα καρκίνωμα. Προσπαθούμε να τα ρυθμίσουμε και να εξυγιανθεί η ΑΕΚ και να φτιάξει το όνομά της. Η ΑΕΚ χρειάζεται στο πρωτάθλημα».

-για την βοήθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Είναι ένα ερώτημα που πονάει. Υπάρχει μια παρεξήγηση. Ο κ. Μελισσανίδης είχε δύο στόχους. Να ανεβάσει το ποδόσφαιρο εκεί που ιστορικά ανήκει, στην Σούπερ Λίγκα και φτιαχτεί το γήπεδο. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ΠΑΕ πλέον έχει να δίνει στην ερασιτεχνική. Ας πάρουμε αυτά τα χρήματα και αυτό μας αρκεί. Να ξέρει η ερασιτεχνική πως θα έχει κάποιο έσοδο που θα πάει σε παλιές αμαρτίες και σιγά, σιγά όλα θα φτιάξουν».