Αναχώρησε για Ισπανία η Εθνική

Αισιόδοξος πως η Εθνική μας ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, κατά την αναχώρηση της Γαλανόλευκης
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για την Ισπανία, ενόψει της έναρξης του Μουντομπάσκετ, η “αυλαία” του οποίου ανοίγει το προσεχές Σάββατο.

Ο Φώτης Κατσικάρης, στις δηλώσεις του εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας αυτής…

«Κάθε μέλος της ομάδας και κάθε Έλληνας θα ήθελε να γυρίσουμε με κάτι από το τουρνουά αυτό. Το θέλουμε και γι αυτό δουλεύουμε και ευχόμαστε να το πετύχουμε. Ξέρουμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω όμως πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα πραγματικά. Πιστεύω ότι θα παλέψει. Αν είναι να χάσει θα χάσει αλλά ο αντίπαλος μόνο αν ο αντίπαλος είναι πολύ καλύτερος, αλλά πάντα δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός ο οποίος νωρίτερα είχε σταθεί πολύ στο καλό κλίμα και τη σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

«Υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα και αισιοδοξία η οποία πηγάζει από την προετοιμασία που κάναμε και την ετοιμότητα της ομάδας. Βέβαια υπάρχει υπερηφάνεια την οποία νιώθει κάθε μέλος της αποστολής της Εθνικής», τόνισε και κατέληξε…

«Το κλίμα πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Υπάρχουν στο μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο ομάδες με ονόματα, στις οποίες όμως δεν καταφέρνεις να φτιάξεις ένα κλίμα. Είναι αλήθεια ότι φέτος υπάρχει ένα κλίμα, πολύ όμορφο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Κάθε παίκτης και μέλος του προπονητικού τιμ είχε έναν σκοπό μόνο, κάθε ημέρα να δίνουμε το καλύτερο σε αγωνιστικό επίπεδο και να προετοιμάσουμε την ομάδα κατάλληλα για να είναι ανταγωνιστική σε αυτή τη διοργάνωση».