Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ άφησε ο Κατσουράνης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην ΑΕΚ άφησε ο Κώστας Κατσουράνης.

Σε δηλώσεις του στον «Sentra 103,3» ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για το μέλλον του, ενώ μίλησε για την ΑΕΚ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην «Ένωση».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μέλλον του: «Είναι αλήθεια πως είχα πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, αλλά δεν προχώρησε. Είναι περίπλοκο το θέμα και υπάρχουν πολλά πράγματα για να πάρεις μια απόφαση. Θα δούμε. Δεν έχω αποφασίσει κάτι, ούτε ξέρω αν θα αγωνίζομαι του χρόνου. Για την ΑΕΚ θα δούμε, δεν ξέρω, θα δείξει…»

Για τη μεταγραφή του Σάμαρη στην Μπενφίκα: «Θα του φανεί δύσκολο το πρωτάθλημα στην αρχή. Ό,τι μπορώ να κάνω για να τον βοηθήσω το έχω κάνει και θα το κάνω. Εξαρτάται όμως, καθαρά από τον ίδιο. Πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις και αυτό θα κάνει ο Ανδρέας. Είναι έτοιμος, είναι ώριμος, είχε πολύ καλή χρονιά και θα τα πάει πολύ καλά γιατί θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες και θα ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο».

Για τη μεταγραφή του Μανωλά στη Ρόμα: «Είναι η ταυτότητα που έχει χτίσει η ελληνική εθνική ομάδα. Δεν δεχόμαστε γκολ, άρα έχουμε καλούς αμυντικούς. Ο Κώστας έκανε μια καλή μεταγραφή και του εύχομαι τα καλύτερα. Να έχει την υγεία του γιατί έχει όλα τα προσόντα να κάνει καριέρα και στη Ρόμα και γενικά στο εξωτερικό».

Για τη συμβολή της εθνικής ομάδας: «Είναι τεράστια η “ευθύνη” της εθνικής ομάδας σε αυτό που γίνεται. Παίζει ρόλο και το συλλογικό επίπεδο, αν παίζεις στο Τσάμπιονς ή το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά εγώ θεωρώ πως μεγαλύτερο κομμάτι έχει η εθνική. Ήταν πολύ μεγάλος άθλος το 2004, αλλά αν μέναμε εκεί θα έλεγαν όλη πως το κάναμε από τύχη ή ήμασταν απλά μια καλή φουρνιά. Είναι πολύ σημαντικό πως υπήρχε συνέχεια και εύχομαι να υπάρχει και το 2016 και το 2018 και το 2020. Η εθνική ομάδα μάς καταξίωσε και εύκολα βλέπουμε Έλληνες παίκτες σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Για το αν μετάνιωσε που μετά την Μπενφίκα γύρισε στην Ελλάδα: «Όχι δεν μετανιώνω για τίποτα. Έχω κάνει μια καλή καριέρα κι ελπίζω να συνεχίσω. Οι αποφάσεις είναι μέρος της ζωής μας».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πολλά πράγματα δείχνουν αρρώστια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούμε να τα λύσουμε εγώ κι εσείς. Αυτοί που έχουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου να τα λύσουν. Να γίνει κάτι πιο οργανωμένο. Εγώ ό,τι και να πω δεν αλλάζει κάτι. Μπορούμε όλοι μαζί να το φτιάξουμε».

Για την εθνική ομάδα: «Ξεκινάμε με νέο προπονητή και έχουμε όλες τις βάσεις και το ταλέντο για να συνεχίσουμε στον δρόμο που έχει χαράξει αυτή η ομάδα. Η γκρίνια για τις κλήσεις υπάρχει παντού, σε πολλές χώρες. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω τελειώσει. Αν είμαι σε ένα καλό επίπεδο, θα είμαι πάντα στρατιώτης της εθνικής. Τώρα κλήθηκαν νέα παιδιά κι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από πλευράς μου. Δεν έχω μιλήσει με τον Ρανιέρι».