Άστατος καιρός λέει το δελτίο

Με εξαίρεση τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, στην υπόλοιπη χώρα την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα Βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα δυτικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα δυτικότερα τμήματα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα ενταθούν σημαντικά και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους έντονες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού πρόσκαιρα θυελλώδεις αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Πηγή: meteo.gr