Δύο χρόνια δίχως… ΑΕΚ στην Εθνική

Οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Γρηγόρης Μάκος, ήταν οι τελευταίοι παίκτες της ΑΕΚ που αγωνίστηκαν στην Εθνική Ελλάδας.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, για να υπάρξει «κιτρινόμαυρη» παρουσία στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση που βίωσε το προηγούμενο διάστημα η ΑΕΚ, δεν ευνοούσε ιδιαίτερα για να μπορέσουν οι παίκτες της να βρίσκονται στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού, ωστόσο πλέον ο Πέτρος Μάνταλος φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή.

Το AEKnea.gr, αναζήτησε και βρήκε τους τελευταίους παίκτες της Ένωσης που φόρεσαν τη γαλανόλευκη. Πρόκειται για τους Νίκο Λυμπερόπουλο και Γρηγόρη Μάκο. Αυτό συνέβη τον Μάϊο του 2012, σε δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της ίδιας χρονιάς. Το πρώτο με αντίπαλο τη Σλοβενία (1-1) και το δεύτερο απέναντι στην Αρμενία (1-0).

Αμφότεροι μάλιστα, συμπεριλήφθηκαν και στην αποστολή της Ελλάδας για το Euro2012, ενώ το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησαν από την ΑΕΚ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος για να… κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ενώ ο Γρηγόρης Μάκος πήρε μεταγραφή στην Μόναχο 1860 και μετέπειτα στην Ανόρθωση.