«Σύντομα θα ενσωματωθούν Έφηβοι στην πρώτη ομάδα»

Ο Αχιλλέας Δεμέναγας αναφέρθηκε στην πορεία της Εφηβικής ομάδας της ΑΕΚ καθώς και στην επόμενη μέρα του συλλόγου. Επίσης, τόνισε πως σύντομα θα κληθούν έφηβοι καλαθοσφαιριστές να πλαισιώσουν το ανδρικό τμήμα του Δικέφαλου, πρώτα σε φάση προπόνησης και μετέπειτα με συμμετοχή σε αγώνες.

«Η εφηβική ΑΕΚ έδειξε ότι έχει τα φόντα να ανέβει, ήταν η καλύτερη ομάδα στο σύνολο του εφετινού πρωταθλήματος. Θέλω να πω, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μια ομάδα, που δημιουργήθηκε από το μηδέν. Για πρώτη φορά δεκατρία παιδιά βρέθηκαν μαζί. Είχαμε ελάχιστο χρόνο μπροστά μας, αλλά ο στόχος ήταν συγκεκριμένος. Σε αρκετούς αγώνες αντιμετωπίσαμε υποδεέστερους αντιπάλους και ειδικά στο ξεκίνημα του πρώτου γύρου. Για αυτό και κερδίσαμε με μεγάλες διαφορές. Δημιουργήθηκε μεγάλη αυτοπεποίθηση στα παιδιά. Όταν όμως αντιμετωπίσαμε την Κηφισιά, τον Ιωνικό, την Ένωση Ιλίου, συναντήσαμε δυσκολίες» είπε ο Δεμέναγας στην Ώρα των Σπορ.

Για τους παίκτες που θα ανεβούν στην πρώτη ομάδα είπε: «Έχω κάνει τη σχετική κουβέντα με τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Κάποιοι θα ενσωματωθούν σε επιλεγμένες προπονήσεις της ομάδας των ανδρών. Θα καλέσουμε σε πρώτη φάση τον Μπουργανό, τον Μούτσα και τον Μπούτρη. Ίσως μαζί, ίσως χωριστά, θα δούμε. Μετά το Πάσχα. Περιμένουμε και τη μαθηματική άνοδο της ομάδας στην Α1. Τα παιδιά θα βοηθήσουν, λοιπόν, σε κάποιες προπονήσεις, αλλά κυρίως θα πάρουν εμπειρίες. Τα υπόλοιπα παιδιά κινούνται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Τους έχω δείξει τον δρόμο. Προς τα τέλη Απριλίου θα μπορώ να μιλήσω πιο συγκεκριμένα. Αν μπορώ να μιλήσω» ολοκλήρωσε ο προνητής της Εφηβικής ομάδας της Ένωσης.

Για τη μη επίτευξη του στόχου της ανόδου είπε: «Τα παιδιά έκαναν και κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια. Όμως, εκτός από τον Μούτσα και τον Μπουργανό τα άλλα παιδιά δεν ήταν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Ήταν παιδιά, που δεν έπαιζαν όσο θα ήθελαν. Σε κάθε περίπτωση, φτάσαμε να παίζονται όλα σε ένα ματς. Εμείς βρεθήκαμε με δύο παίκτες πεντάδας, τον Λούκα και τον Μαλέλη, εκτός. Μακριά από μένα οι δικαιολογίες, αλλά προσπαθώ να ταξινομήσω τα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να σταθεί με την Κηφισιά καθόλου. Εμείς πήγαμε με τον τίτλο του φαβορί στα νοκ άουτ παιχνίδια. Αυτό δεν το αμφισβητώ. Πληρώσαμε όμως, και το γράψατε και εσείς κατ επανάληψη, και το σύστημα διεξαγωγής. Έχουμε πλήρη γνώση για το ποιοι είμαστε και τι κάναμε. Είδαμε και τα λάθη μας στο βίντεο. Αυτό που συνέβη και συμβαίνει φέτος για αυτά τα παιδιά είναι ένας «Γολγοθάς». Ένας «Γολγοθάς» 50 παιχνιδιών. Τα παιδιά έπαιξαν και στο πρωτάθλημα Εφήβων και στο πρωτάθλημα Νέων, χωρίς μάλιστα στο δεύτερο να έχουμε τελικά Νέους. Ήταν ένα τρομερό εφόδιο για τα παιδιά η συμμετοχή τους στις δύο διοργανώσεις, αλλά οι τραυματισμοί στοίχισαν. Και στοίχισαν ειδικά στον αγώνα με Κηφισιά παρά το καλό μας πρόσωπο. Το ματς χάθηκε στο τελευταίο σουτ. Όμως, με δεδομένο ότι είχαν μειωθεί για μας οι λύσεις, τα πήγαμε καλά. Θέλω με την ευκαιρία να πω, ότι νιώθω υπερήφανος για την ποιότητα αυτών των παιδιών. Βέβαια, βλέποντας μετά από ημέρες και το βίντεο με την Κηφισιά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στα ματς αυτού του βεληνεκούς δε δείξαμε την ποιότητά μας στο έπακρον. Επαναλαμβάνω όμως. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να κάνουμε τα πάντα. Ο κάθε προπονητής χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα άλφα για να μπορέσει να επικοινωνήσει ακριβώς αυτά που θέλει. Και ειδικά να δουλέψει στην ατομική ψυχολογία. Ο Δρικόγιας στα δύσκολα ματς δήλωσε «παρών». Ο Μούτσα και ο Μπουργανός το ίδιο. Αν είχαμε λίγο χρόνο, οι Μαλέληδες θα έβγαιναν περισσότερο. Και ο Χρηστοφής το ίδιο. Υπήρχε μια επτά-οκτάδα παικτών που μπορούσε να προσφέρει περισσότερα».

Για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ είπε: «Το μείζον για μένα είναι, αν η ΑΕΚ θα μπορεί να ξαναγίνει η ΑΕΚ του παρελθόντος και να βγάλει τους δικούς της παίκτες και συνάμα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Για να ανανεωθεί αυτή η συνεργασία έβαλα έναν «όρο», βάλτε το σε εισαγωγικά, με βάση και τα όσα είπαμε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον κύριο Κοτσάτο. Θα συνεχίσουμε αν υπάρχουν οι συνθήκες για να κάνουμε δουλειά. Η χρονιά, που φεύγει, ξέραμε ότι θα έχει προβλήματα. Ήταν η πρώτη. Όμως, αν δεν λυθεί για παράδειγμα το γηπεδικό, πώς να δουλέψεις; Ξέρετε τι γίνεται φέτος. Παίζουμε από δω κι από κει. Δεν πάει άλλο αυτό. Είπα, λοιπόν, ότι «ημερομηνία λέξης» είναι οι αρχές Μαίου. Αν δε λυθεί αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο. Το είπα και στον κύριο Κοτσάτο και στον κύριο Αλεξίου. Ξέρω ότι κάνουν μια τεράστια προσπάθεια σε ολόκληρη την ΑΕΚ, αλλά αυτή είναι η προϋπόθεση. Δεν υπάρχει αντικείμενο στο κομμάτι «αναπτύσσω», «δημιουργώ», αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν έφηβοι, παίδες, ακαδημίες. Αν λυθεί αυτό το πρόβλημα, δεσμεύθηκα ότι θα παρουσιάσω το «Πρόγραμμα ΑΕΚ» έτσι όπως πρέπει, για να πείσω αθλητές, γονείς, κόσμο και δημοσιογράφους για αυτό που πάμε να κάνουμε. Αν βρούμε στέγη, θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε το όραμά μας και σας εγγυώμαι ότι θα είναι το καλύτερο της Ελλάδας, αν όχι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Αν δε βρούμε; Ακούγεται… ωμό αυτό, που λέω, αλλά χωρίς τις απαιτούμενες συνθήκες δεν υπάρχει λόγος ανανέωσης της συνεργασίας. Ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος, που ήλθα να βοηθήσω στο κομμάτι που λέγεται ανάπτυξη, αναμένω λοιπόν τις εξελίξεις. Έχω μιλήσει πέντε-έξι φορές με τους διοικούντες την ΑΕΚ, δεν μπορώ να πω. Όπως έχω μιλήσει βεβαίως και με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, αφού μαζί βάλαμε στόχο για το «Πρόγραμμα ΑΕΚ». Σχετικά έχω ενημερώσει και τον κύριο Δερμανούτσο. Όμως, ο χρόνος μας πιέζει. Ήδη, έχω στο μυαλό μου την επόμενη περίοδο. Δε στήνονται Τμήματα όλων των ηλικιών την τελευταία στιγμή».