Τους αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα!

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα! Αλλάζουμε προπονητή κάθε τέσσερις μήνες! Διαβάστε την έρευνα!

Όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, καλύτερα να διώξεις έναν παρά 11 (ή και περισσότερους).

Το παραπάνω, ισχύει στη χώρα μας και στο πρωτάθλημά μας.

Ουκ ολίγες φορές άλλωστε, έχουμε δει προπονητές να φεύγουν πριν καν προλάβουν την… παρέλαση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αναφορά του «club licensing» της UEFA, οι προπονητές στην Ελλάδα πηγαίνουν στο ταμείο ανεργίας πιο γρήγορα απ’ όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Βάσει της μελέτης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, οι προπονητές που αναλαμβάνουν μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, έχουν χρόνο ζωής μόλις 4 μήνες! Αντίθετα, σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά μέσω όρο είναι 17 μήνες, πράγμα που μας κάνει να έχουμε αρνητική πρωτιά!

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι από τα πέντε προηγμένα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου η Αγγλία και η Γαλλία είναι οι καλύτερες χώρες για να δουλέψει ένας τεχνικός με τους προπονητές να έχουν χρόνο ζωής 24 μήνες. Στη Γερμανία είναι 22 μήνες, ενώ στην Ιταλία 19!

Πιο χαμηλός είναι ο μέσος όρος στην Ισπανία, με τους μήνες να είναι 11.

Τώρα, αν είσαι προπονητής και θες να έχεις ένα ιδανικότατο περιβάλλον, δεν έχεις καλύτερο πρωτάθλημα για να πας να δουλέψεις, από αυτό της Βόρειας Ιρλανδίας! Εκεί οι προπονητές έχουν μέσο χρόνο παρουσίας 86 μήνες. Όχι κι άσχημα, αν υπολογίσει κανείς ότι στην Ελλάδα μέχρι να ξεπακετάρουν, τα μαζεύουν και φεύγουν…

Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε σε προπονητές των 624 κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων ως τον Νοέμβρη κι αποκάλυψε ότι και οι 18 προπονητές της Superleague βρίσκονται στις ομάδες τους για λιγότερο από έναν χρόνο!

Σε Γεωργία και Ρουμανία οι προπονητές κάθονται συνολικά για πέντε μήνες, ενώ στους 6 μήνες κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος παρουσίας ενός προπονητή σε Κύπρο, Νησιά Φερόε και Σκόπια.

Η Φινλανδία έρχεται δεύτερη στη σχετική λίστα μετά την Βόρεια Ιρλανδία, μιας και εκεί οι τεχνικοί κάθονται για 54 μήνες. Στη Νορβηγία κάθονται για 31 μήνες, ενώ στην Ισλανδία για 30. Όσο για τη Σουηδία, πρέπει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος είναι στους 28 μήνες!

«Όλοι θέλουν να νικούν, αλλά μελετώντας τα στοιχεία των τριών τελευταίων ετών, 2000 προπονητές έχουν χάσει τη δουλειά τους και σε συνδυασμό με την ζημία των 4 δις. Ευρώ των συλλόγων είναι πασιφανές ότι η ποδοσφαιρική οικογένεια χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα, μικρότερη βραχυπρόθεσμη σκέψη και καλύτερη οικονομική σταθερότητα» είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Μάλλον, ήρθε η ώρα να κάνουμε λίγη περισσότερη υπομονή στην Ελλάδα και να σταματήσουμε να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα. Μας πήραν πρέφα στην Ευρώπη…!

Πηγή: woop.gr