Κοτσάτος μιλάει για μπάσκετ, Γαλάτσι και Μελισσανίδη

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την εκκαθάριση της ΚΑΕ, το κλειστό του Γαλατσίου αλλά και τα διοικητικά θέματα της ερασιτεχνικής.

Ο κ. Κοτσάτος δήλωσε ότι «Η εκκαθάριση της ΚΑΕ προχωρά με βάση τις νομικές διαδικασίες και πιστεύουμε ότι σύντομα και στο χρόνο που πρέπει θα έχει ολοκληρωθεί. Η νέα ΚΑΕ η οποία δεν θα έχει σχέση με αυτή του κ. Φιλίππου, διότι αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι με την εκκαθάριση θα αναβιώσει και η ίδια ΚΑΕ.

Η ΑΕΚ κινείται δυναμικά για τις εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, ωστόσο η ομάδα δεν θα αγωνίζεται εκεί του χρόνου. Υπάρχουν επαφές με διάφορα κλειστά, θεωρώ ότι το Ολυμπιακό κλειστό δεν έχει καμία τύχη, ωστόσο όλα εξετάζονται. Και αυτό της Γλυφάδας και φυσικά η Ζωφριά, η οποία όμως δεν έχει πάρει άδεια και εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα.

Το ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός προπονητικού-μπαλόνι για όλα τα τμήματα υπάρχει ακόμα, ωστόσο αν ευοδωθούν οι προσπάθειες για το Γαλάτσι, τότε θα είναι άνευ σημασίας, καθώς εκεί θα στεγαστούν όλα τα τμήματα και δεν θα αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

Η μπασκετική ΑΕΚ θα βγει πρώτη και γι΄αυτό είναι απόλυτα σίγουρα ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής. Μάλιστα στα σχέδια της ερχόμενης σεζόν στο τιμόνι της ομάδας θα παραμείνει και δικαίως ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Η ομάδα στην Α2 θα βγει πρωταθλήτρια. Έχουμε την τύχη στα χέρια μας και θα πάρουμε τρεις νίκες μέχρι το τέλος. Είναι ντροπή να μιλάμε για 3η θέση της ΑΕΚ στην Α2, από τη στιγμή που κατά τεκμήριο είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορία παρά τις αντίξοες συνθήκες. Είναι επίτευγμα η φετινή πορεία της ομάδας η οποία σχεδόν χωρίς έδρα, με τιμωρίες, χωρίς κόσμο και με διαιτητές ανίκανους βρίσκεται στη πρώτη θέση. Είναι φοβερό επίτευγμα της ΑΕΚ η θέση που είναι.

Η ομάδα απέχει από την Α1 εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να βρει τα βήματα της για να φτάσει στο επίπεδο που όλοι θέλουμε καθώς δεν υπάρχουν μαγικά για να γίνει αυτό από τη μία μέρα στην άλλη. Όλοι νομίζουν ότι είναι θέμα χρημάτων, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό, είναι και θέμα αγωνιστικής νοοτροπίας. Πρέπει να αποκτήσει τη δυναμική και την αίγλη που έχει χάσει αυτά τα χρόνια που παραπαίει στα κατώτερα πρωταθλήματα και να φτιάξει φιλοσοφία. Στόχος μας είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα στη βαθμολογία όσο πιο ψηλά γίνεται, να έχει μόνιμα δικό της σπίτι και να προωθήσει τις ακαδημίες με το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει και θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο έχει γίνει, για να φτάσει σιγά σιγά στους τίτλους στην Ελλάδα αλλά και να έχει ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Θέλω να καλέσω τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα, τόσο με τα εισιτήρια όσο και με τα διαρκείας τα οποία είναι σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές για τις εποχές που ζούμε. Θέλουμε τον απλό κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας, πέρα από τους οργανωμένους, και να γεμίζει τα γήπεδα. Δεν μπορεί να θέλουμε μεγάλες ομάδες, τίτλους και διακρίσεις αν δεν έχουμε γεμάτα τα γήπεδα. Οι μεγάλες ομάδες γίνονται από τον κόσμο τουςΜε υπομονή και επιμονή, όλοι μαζί ισχυρά, συσπειρωμένα θα κάνουμε την ΑΕΚ μεγάλη και πρωταθλήτρια σε όλα τα αθλήματα. Πολύ σύντομα!

16628385_______________1042584.limghandler

 

Συμμάχους ψάχνουμε πάντα και πραγματικά όπως έχω ξαναπεί το καράβι που λέγεται ΑΕΚ είναι τεράστιο και απαιτεί πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολύ δουλειά για να είναι η ομάδα πάντα πρώτη. Γι΄αυτό κι εγώ καλώ εδώ και δύο χρόνια όποιον ΑΕΚτζή θέλει να βοηθήσει να έρθει κοντά μας και το εννοώ, διότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν οι οποίοι είτε φοβούνται μήπως γίνουν ξανά τα ίδια λάθη του παρελθόντος, είτε έχουν αδικηθεί, με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση από τον Γιώργο Μελισσανίδη αλλά μακάρι άνθρωποι αυτού του βεληνεκούς να θέλουν να έρθουν κοντά μας. Εμείς αγωνιζόμαστε για το καλό της ΑΕΚ και δεν μας ενδιαφέρει ούτε η προβολή ούτε τίποτα άλλο εκτός από το να είναι η ομάδα ψηλά.

Για να προχωρήσει η παραχώρηση του οικοπέδου από την Ερασιτεχνική στη «Δικέφαλος 1924» θα πρέπει να ψηφιστεί ο νόμος, ωστόσο η καταρχήν παραχώρηση έχει γίνει. Η ειδική επί μέρους όρους θα προχωρήσει αλλά αυτό δεν εμποδίζει καμία διαδικασία για το θέμα του γηπέδου. Είναι τρελό να πιστεύουν ορισμένοι ότι η Ερασιτεχνική μπαίνει εμπόδιο στη κατασκευή του γηπέδου, από τη στιγμή που θα έχει οφέλη. Μακάρι να είχε γίνει το γήπεδο χτες, είναι σαν να “αυτοκτονείς ” αν δεν το θέλεις. Σίγουρα θα ήθελα να βοηθήσω αλλά το θέμα είναι ότι ήδη με το κομμάτι της Ερασιτεχνικής σχετικά με το Γαλάτσι θα χρειαστεί να βοηθήσουν και εμένα άλλοι άνθρωποι».

Η ΑΕΚ για πολλά χρόνια θεωρώ ότι δεν είχε τη φωνή που της έπρεπε και δεν διεκδικούσε τα νόμιμα δικαιώματα της δυναμικά, ειδικά όταν υπήρχαν περιπτώσεις κατάφωρης αδικίας. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρατάμε χαμηλά τους τόνους, απλά κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να μας αδικήσει θα διεκδικούμε με οποιονδήποτε τρόπο, όσο δυναμικός και σκληρός είναι αυτός το δίκαιο για την ομάδα μας

Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τους οργανωμένους οπαδούς μας οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε γήπεδο, όπου κι αν παίζει η ομάδα. Θέλω όμως να πω ότι μια ελάχιστη μειοψηφία, οι οποία κατά καιρούς έχει παρεκτροπή κάνει μεγάλη ζημιά στην ομάδα τιμωρώντας την. Πρέπει να γνωρίζουν ότι πρώτον, μας περιμένουν στη γωνία για να μας τιμωρήσουν, κάτι που δεν συμβαίνει ίσως με την ίδια ευαισθησία και στα άλλα σωματεία. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι δημιουργεί αγωνιστικά προβλήματα, όπως στον αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Η ομάδα αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών και προσωπικά πιστεύω ότι αν είχε τον κόσμο στο πλευρό της θα είχαμε κερδίσει και θα είχε τελειώσει το θέμα ανόδου.»