Κουνάδη: “Σημαίνει πολλά για μένα η ΑΕΚ”

H Φαίη Κουνάδη μίλησε για τη σχέση της με την ΑΕΚ, αλλά και τις Κεφαλονίτισες της Ένωσης.

 

Πέντε αθλήτριες από την Κεφαλλονιά, αγωνίζονται αυτή τη σεζόν στην ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ και με αυτό ως αφορμή η ιστοσελίδα του νησιού “mykefalonia.com”, μίλησε με μία από αυτές σε μια μεγάλη συνέντευξη. Πρόκειται για την Φαίη Κουνάδη, η οποία μίλησε για τη σχέση της με την ΑΕΚ και την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά, είπε:

Μίλησέ μας για την σχέση σου με τον αθλητισμό. Πως ξεκίνησες με το volley;
Προέρχομαι από αθλητική οικογένεια. Η γιαγιά μου βαλκανιονίκης στα 800 μ. και ο μπαμπάς μου αθλητής, οπότε δεν ήταν δύσκολο να μπλεχτώ με τον αθλητισμό. Το volley το ξεκίνησα γιατί πήγαινα στο γήπεδο, έβλεπα προπονήσεις και μου άρεσε. Το 1992 λοιπόν και σε ηλικία 9 μαζί με την ίδρυση του Ηρακλή Κηφισιάς ξεκίνησα και εγώ.

Πότε κατάλαβες ότι μπορείς να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό;
Ο Ηρακλής Κηφισιάς ήταν μια ομάδα που είχε σαν σκοπό την δημιουργία «αθλητών» που να παίζουν και καλό volley. Έτσι δεν είχα περιθώρια σκέψης, αν θα ασχοληθώ επαγγελματικά. Αν εξαιρέσεις τα χρήματα που δεν έπαιρνα, ασχολήθηκα επαγγελματικά από εκείνη την μέρα χωρίς καν να το καταλάβω.

Το ξεκίνημά σου;
Έτσι λοιπόν στον Ηρακλή Κηφισιάς από 1992-2004 με πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες και άνοδο κάθε χρόνο στις γυναίκες, όπου έφτασα μέχρι την Α1 και έπαιξα μια χρονιά. Στη συνέχεια βρέθηκα Πανιώνιο για 2 χρόνια, στη ΖΑΟΝ, στους Ίωνες στην Α1 και μετά στην ΑΕΚ.

Πως «έμπλεξες» με την Α.Ε.Κ.; Ιστορική ομάδα και με μεγάλες διακρίσεις και στο volley…
Με την ΑEK δεν είχα σχέση ποτέ. Η αδερφή μου είναι AEK. Εκτός αυτού, έχω παίξει αντίπαλη στο Μόσχος…Τι άλλο να πω… Ήρθε η πρόταση όταν ήμασταν στην Α2 και… να μαι. Ήξερα που πήγαινα… Αυτό είναι το σίγουρο και δικαιώθηκα.

Ιδιαίτερες στιγμές και αναμνήσεις της πορείας σου που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
Αναμνήσεις… Οι δύο απίθανοι προπονητές μου Σίσσυ και Σάκης που είναι ανάμνηση πια, την MVP διάκριση που είχα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, το δικό μου και της ΑΕΚ το πρώτο πρωτάθλημα, η μπλούζα που μου χάρισαν με το νούμερο μου και την ανθοδέσμη στην Νέα Φιλαδέλφεια σαν αντίπαλος όταν είχα φύγει και πολλές μα πολλές αναμνήσεις με την ΑΕΚ…

Μυστικό της επιτυχίας για την μέχρι σήμερα πορεία σου;
Μυστικό; Αγάπη γι’ αυτό που κάνω, το σέβομαι και προσπαθώ μόνη μου να αποκτήσω αυτό που μπορώ όσο και αν είναι.

Από ότι μάθαμε λέγεται ότι είσαι η «ψυχή της ομάδας». Με μεγάλη εμπειρία, αλλά και σε ρόλο εμψυχωτή για τις υπόλοιπες κοπέλες!
Αν αγαπάς κάτι δίνεις ότι έχεις. Έτσι είναι. Την έχω αγαπήσει την ομάδα και την σέβομαι. Όσοι είναι σε αυτή την ομάδα αυτό θα κάνουν.

Αλήθεια, τι σημαίνει για σένα η ΑΕΚ;
Πολλά.

Φέτος επέστρεψες στην ΑΕΚ. Πως αισθάνεσαι για αυτό;
Τέλεια – υπέροχα – φανταστικά. Πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ φέτος και λίγο με αγχώνει, αλλά όλα θα πάνε τέλεια στο τέλος.

Οι στόχοι της ομάδας είναι…
Στόχος της είναι να είναι ομάδα και να παλεύει όλα τα παιχνίδια σαν ομάδα. Οι στόχοι μπαίνουν ανά πάσα στιγμή. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμες.

Η Α.Ε.Κ. φέτος έχει γεμίσει Κεφαλονίτισσες. Πως προέκυψε αυτό; Κάνετε παρέα με τις άλλες κοπέλες;
Χαχαχαχαχα έλα ντε… δεν ξέρω πως έγινε αυτό. Κάνω παρέα και με άλλες… δεν πειράζει που είναι από αλλού… (χαχα πλάκα κάνω) Με όλες κάνω παρέα.

Εσύ από ποιο μέρος κατάγεσαι; Ποια η σχέση σου με την Κεφαλονιά;
Έχω έρθει μια φορά γιατί ήθελα να την δω. Ο παππούς ήταν από εκεί, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να έχω εκεί. Διλινάτα ξέρω ότι είναι το χωριό μου. Δεν έχω καταφέρει να δω πολλά στην Κεφαλονιά, ξέρω όμως ότι ολόκληρο το νησί είναι εκπληκτικό.

Κεφαλονιά και αθλητισμός. Μπορεί πιστεύεις το νησί να δώσει ονόματα αθλητών, αλλά και να εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο;
Εννοείται ότι μπορεί να ανέβει ο αθλητισμός εκεί. Υπάρχουν τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου. Η οργάνωση θα έρθει.

Σκέφτεσαι να ασχοληθείς και μελλοντικά με τον αθλητισμό;
Ο αθλητισμός είναι η ζωή μου. Πάντα θα ασχολούμαι με αυτόν.

Τι θα ήθελες να πεις στα νέα παιδιά που σκέφτονται και αυτά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;
Ο αθλητισμός είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Όλοι θα πρέπει να ασχολούνται με αυτόν. Και πρέπει επιτέλους να τον πάρουμε στα σοβαρά. Ο αθλητισμός δεν είναι καλός γιατί μπορεί να σε πληρώσει, αλλά γιατί μπορεί να σε ζήσει καλά. Αυτό πρέπει να μάθουν τα παιδάκια που ξεκινάνε.