Αποσύρεται η φανέλα με το «10» προς τιμήν του “Παγκόσμιου”

H AEK αποσύρει τη φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου, σε μια ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στο σύλλογο.

Αποτέλεσε ίσως τον σπουδαιότερο Έλληνα μπασκετμπολίστα που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον «Παγκόσμιο» της Ένωσης, τον Γιώργο Αμερικάνο, ο οποίος τιμήθηκε απόψε από τον ΕΣΑΚΕ, στο περιθώριο της κλήρωσης της Α1.

Η ΑΕΚ μάλιστα, θέλοντας να μείνει για πάντα στην ιστορία η τεράστια μορφή του Γιώργου Αμερικάνου, αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με τον αριθμό «10», ως μια αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στο σύλλογο και το ελληνικό μπάσκετ.

Την συγκεκριμένη αποκάλυψη, έκανε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος με αφορμή το γεγονός ότι στην ΑΕΚ έτυχε το μπαλάκι με τον αριθμό «10» στην κλήρωση, είπε: «Καλησπέρα και από μένα. Το Νο10 μας πάει πολύ σήμερα σαν ΑΕΚ. Ξεκινήσαμε την βραδιά με την βράβευση στον Γιώργο Αμερικάνο που φορούσε αυτό το νούμερο όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα και το οποίο δεν θα φοράει κανένας παίκτης από εδώ και πέρα αφού το Νο10 θα αποσυρθεί προς τιμήν του Παγκόσμιου. Ελπίζω το Νο10 να αποδειχθεί γούρικο για μας φέτος. Η ΑΕΚ είναι εδώ και ελπίζω να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε πέρσι όταν έφυγε ο Παγκόσμιος. Πιστεύω ότι η παρουσία της ΑΕΚ συμπληρώνει το παζλ την Α1 κατηγορία».