Ζιάγκος: «Πριν 20 ημέρες δεν υπήρχαμε στον μπασκετικό χάρτη»

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ζιάγκο, η μπασκετική ΑΕΚ κάνει υπερβάσεις για να πετύχει το φετινό εγχείρημα.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM» για την ΑΕΚ που φέτος θα αγωνίζεται στην Α1, την επόμενη ημέρα της πρόκρισης στη 2η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου, μετά τη χθεσινή νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ενώ ενημέρωσε πως δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για τους στόχους της ομάδας: «Σε κάθε περίπτωση θέτουμε στόχους ρεαλιστικούς και θέλουμε να είμαστε σοβαροί στις προσδοκίες. Ο κόσμος θέλει να ακούει για μεγάλους στόχους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί, διότι πριν 20 ημέρες δεν υπήρχαμε στο μπασκετικό χάρτη. Εμείς έχουμε ως στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταθέτουμε ότι μπορούμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Για να δέσουμε χρειάζεται χρόνος, αλλά χρόνος δεν υπάρχει και εμείς προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι καλό σύντομα».

Για τα όνειρα του κόσμου: «Ο κόσμος της ομάδας, είχε, έχει και θα έχει απαιτήσεις, ανεξάρτητα. Απαιτήσεις είχε και όταν παράκμαζε η ομάδα πριν τέσσερα χρόνια, αλλά και όταν έπαιζε στην Α2 για πρώτη φορά. Εμείς βλέποντας τα καθημερινά και πιο επαγγελματικά, ξέρουμε το πόσο μπορούμε να ζορίσουμε τους παίκτες μας».

Για τα μεταγραφικά: «Παίξαμε χωρίς το βασικό μας σέντερ (Γκούντριτζ). Είναι σε εξέλιξη το dead-line που του έχουμε δώσει. Τα τελευταία νέα είναι ευχάριστα και τις επόμενες ημέρες θα έρθει. Υπάρχει κενή θέση κοινοτικού, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά στο ταμείο. Πληρώνουμε με βαρύ τίμημα τα λάθη του παρελθόντος και έχουμε μια φιλοσοφία να κινούμαστε μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι μας».

Για την επιλογή του να γυρίσει, παρά το γεγονός ότι είχε αποχωρήσει μετά το τέλος της περυσινής σεζόν: «Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις σε κάθε επιλογή ανθρώπου, τα επαγγελματικά κριτήρια και τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά. Ισορροπώ ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Υπήρχε για προσέγγιση μετά τα όσα έγιναν, τα ζύγισα. Κάνουμε όλοι μας τις υπερβάσεις μας για να πετύχει αυτό το εγχείρημα».

Για το πρόβλημα στο θέμα της έδρας: «Το γηπεδικό ταλαιπωρεί την ομάδα αρκετά χρόνια δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά λογικά θα παίζουμε στο ΟΑΚΑ φέτος. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν να κάνουν μόνο με το γηπεδικό, διότι έγινε ομάδα με διαδικασίες εξπρες, προπονητικά η ομάδα υπάρχει δέκα ημέρες, αλλά και με την καθημερινότητα μας υπάρχει πρόβλημα. Κλονίζει όλους μας, είναι ένα θεματάκι που θα κλείσει τις επόμενες ημέρες».

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ: «Σε κάθε επιλογή υπάρχουν οι υποστηρικτές και μη υποστηρικτές. Πάρθηκε από την διοίκηση, διότι κρίθηκε πως θα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Επειδή δεν έχουμε δικό μας γήπεδο, είναι δύσκολο να μας δεχθεί ο κάθε Δήμος και να φιλοξενήσει, στεγάζοντας όλα τα τμήματα. Πέρυσι παίξαμε το πρώτο παιχνίδι στη Ζωφριά και στην συνέχεια ξαναπαίξαμε στον δεύτερο γύρο. Θα θέλαμε να έχουμε μια έδρα ισχυρή, αλλά δεν είναι έδρα το ΟΑΚΑ, αλλά οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες».