Αντετοκούνμπο: «Θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική ομάδα»

Την υπόσχεση να συνεχίσει να παίζει με την Εθνική Ελλάδας έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στην ιστοσελίδα «basketballinsiders.com» και δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να παίζει στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Την Εθνική: «Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο με βοήθησε. Έπαιξα απέναντι στους καλύτερους από τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε ήταν πραγματικά καλή εμπειρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν χάνεις κάτι, έχεις μόνο να κερδίσεις. Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εκεί και βοήθησα την Ελλάδα να κάνει κάτι. Δεν κάναμε αυτό που περιμέναμε αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Σίγουρα θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική Ομάδα».

Την πρόθεση του Τζέισον Κιντ να τον χρησιμοποιήσει ως πόιντ γκαρντ: «Δεν θα πω ότι σοκαρίστηκα. Είναι κάτι με το οποίο αισθάνομαι άνετα και θα παίξω όπου θέλει ο κόουτς, ειδικά όταν αυτός που θεωρεί ότι μπορώ να παίξω πόιντ γκαρντ είναι ο κόουτς Κιντ. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω πόιντ γκαρντ. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και απλά θα ακούσω τον κόουτς».

Τα «ιδιαίτερα» για τη θέση από Κιντ και Πέιτον: «Θα είναι πολύ σημαντικά διότι είναι δύο από τους σπουδαιότερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ. Μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ και ό,τι πουν, αυτό θα κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ανθρώπους σαν αυτούς καθώς προσπαθώ να κατανοήσω τη θέση. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Έχω μιλήσει με τον Τζέισον Κιντ. Είναι καλός κόουτς και σπουδαίος τύπος, μας συμπεριφέρεται πολύ καλά».

Το χρόνο που πήρε ως πόιντ γκαρντ στο σάμερ λιγκ: «Αισθάνθηκα άνετα αλλά το επίπεδο της πίεσης στο σάμερ λιγκ είναι διαφορετικό από αυτό στην κανονική περίοδο. Οπότε θα δούμε πως θα πάει στην προετοιμασία. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα για αυτό και ο Μπράντον Νάιτ θα μου δίνει κάποιες φορές τη μπάλα ώστε να είμαι εγώ ο πόιντ γκαρντ και αυτός να γίνει περισσότερο σκόρερ».

Το γεγονός ότι ψήλωνε μέχρι πέρσι: «Είναι δύσκολο να ψηλώνεις συνέχεια επειδή πρέπει να το συνηθίζεις και όλα αλλάζουν. Ντριμπλάρεις ψηλότερα, πρέπει να βρεις το τάιμινγκ στο σουτ. Όταν ψήλωνα έπρεπε συνέχεια να τα διορθώνω όλα αυτά, πλέον όμως αισθάνομαι πιο άνετα με το παιχνίδι μου. Αισθάνομαι πιο δυνατός και πιο αθλητικός από πέρυσι αλλά ακόμα έχω πολύ δρόμο να διανύσω. Μπορώ να δυναμώσω ακόμα περισσότερο, να γίνω ακόμα πιο αθλητικός. Απλά θα συνεχίσω να δουλεύω. Πέρυσι ήταν δύσκολα, οπότε ο πρώτος στόχος είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».