«Κινδυνεύει με αφανισμό η Football League»!

Σε άθλια κατάσταση είναι τα οικονομικά των περισσότερων ομάδων της Football League, σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων δύο συλλόγων.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Football League, στην οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν και πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Real News», δύο παράγοντες ομάδων της Football League μίλησαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της κατηγορίας και αν συνεχίσουν να υπάρχουν η Football League κινδυνεύει με αφανισμό.

Ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής και πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Βασίλης Ανατολίτης, είπε:

«Η πραγματικότητα είναι τραγική, τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ μειωμένα κατά 30%, ενώ χρήματα από τη Σούπερ Λίγκα δεν έχουμε δει ακόμη, αλλά και τα περσινά να έρθουν και πάλι δεν αρκούν. Το αδιέξοδο είναι μεγάλο και θεωρώ πως ειδικά αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε και πολλά. Ό,τι ήταν να γίνει έπρεπε να έχει προγραμματιστεί από το καλοκαίρι. Το βέβαιο είναι ότι οι μικρές ομάδες πλήττονται περισσότερο, συν ότι επιβαρύνονται με έξοδα για το Κύπελλο. Έχουμε φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό και τα κόμματα και ο μόνος που ανταποκρίθηκε είναι ο Φώτης Κουβέλης. Για εμένα το αν θα αποφασιστεί την Τετάρτη η έναρξη του πρωταθλήματος είναι 50-50».

Ο πρόεδρος του Παναιγιάλειου, Αντώνης Ρέλλας είπε:

«Η απόφαση να μην αρχίσουν οι αγώνες δεν ήταν εύκολη, είχε αγωνία αλλά και ρίσκο. Το οικονομικό κομμάτι είναι μεγάλη πληγή. Να φανταστείτε πως μία μεσαία ομάδα της κατηγορίας θέλει 700.000 ευρώ τον χρόνο μαζί με τους Νέους για να σταθεί στα πόδια της και δεν εισπράττει ούτε τα μισά. Και καλά να υπάρχει ένα νοικοκυριό, όπως εμείς που δεν χρωστάμε ούτε ευρώ. Σε άλλους συλλόγους το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν επαιτούμε, τα δικαιώματά μας διεκδικούμε και πιο σωστή προσέγγιση του προβλήματος. Να αυξήσει τη χορηγία ο ΟΠΑΠ, να τηρήσει τη συμβατική της υποχρέωση η Σούπερ Λίγκα, η οποία, προς το παρόν, δεν την υλοποιεί. Αυτά θέλουμε. Διαφορετικά οδηγούμε μαθηματικά σε αφανισμό της κατηγορίας».