Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των γερμανικών συλλόγων

Έντονη κριτική στους διοργανωτές της Μπουντεσλίγκα αλλά και της ΦΙΦΑ για τις αλλεπάλληλες αγωνιστικές υποχρεώσεις των παικτών τους

Την αρχή την έκανε ο Ματίας  Ζάμερ της Μπάγιερν Μονάχου, την Πέμπτη ακολούθησαν οι δηλώσεις του προπονητή της Ντόρτμουντ και σήμερα συνέχισε ο τιμ μάνατζερ της Μπάγιερν Μονάχου μαζί με τον Ρούντι Φέλερ της Μπάγιερ Λεβερκούζεν.

O Ζάμερ χαρακτήρισε το πρόγραμμα των συλλόγων που έπαιξαν την Πέμπτη αγώνα Γιουρόπα Λιγκ και που αγωνίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Μπουντεσλίγκα ως “εγκληματικό ρυθμό”. Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Μπάγιερν αλλά και των άλλων συλλόγων δεν έχουν χρόνο για να ξεκουραστούν: “Δεν είναι τυχαίο ότι οι Μπάγιερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Σάλκε έχουν τόσους πολλούς τραυματίες”.

Ο Ρούντι Φέλερ θεωρεί ότι το να πρέπει “κάθε τρεις μέρες να “πατάς γκάζι” και παράλληλα να κυνηγάς τόσος στόχους είναι απαράδεκτο. Χίλιες φορές να ξεκινάμε νωρίτερα ή να απλώνεται το πρόγραμμα σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”. Γενικά υπάρχει πάρα πολύ γκρίνια φέτος στην Μπουντεσλίγκα και η αλήθεια είναι ότι όσες ομάδες είχαν διεθνείς παίκτες που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα τραυματισμών.