Η Δούρου δεν κόβει τη χρηματοδότηση για το γήπεδο

Η Ρένα Δούρου δεν θα μπει εμπόδιο για τη χρηματοδότηση της «Αγιάς Σοφιάς».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δεν θα σταθεί εμπόδιο για τα 20 εκατ. ευρώ που αναμένεται να πάρει η ΑΕΚ για το γήπεδο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία απόπειρα, μία προσπάθεια εκ μέρους ανθρώπων που κανείς δεν γνωρίζει με το όνομά τους, να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προ λίγων 24ωρων ανακοίνωση-επιστολή του συντονιστικού κινήματος κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών (οι οποίες δεν αναφέρονται) προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, με την οποία ζητάει να μη δοθούν τα 20 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση της «Αγια-Σοφιάς»!

Στην ανακοίνωσή του, το συντονιστικό κίνημα αναφέρεται και στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη τη χορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την ανάπλαση της Λεωφόρου. Αυτό φέρνει ως παράδειγμα και θεωρεί πως θα πρέπει και το ζήτημα που αφορά την Ενωση να πάρει τον ίδιο δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal» που προέρχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρένα Δούρου δεν πρόκειται να κάνει καμία παρέμβαση, προκειμένου να κόψει τη χρηματοδότηση και ουσιαστικά να έρθει σε ανοιχτή κόντρα με τον κόσμο της ΑΕΚ. Οπως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, έτσι και εδώ η περιφερειάρχης Αττικής θα αφήσει το ζήτημα στο Ελεγκτικό συνέδριο και θα περιμένει από τη συγκεκριμένη πλευρά να λυθεί το θέμα, αν προκύψει κάποια αρνητική απόφαση του συνεδρίου.

Ακόμα πάντως και αν το Ελεγκτικό κρίνει ως παράνομα τα 20 εκατ. ευρώ, η Δούρου δεν φαίνεται πως θα μπει σε διαδικασία άσκησης προσφυγής κατά της όποιας απόφασης.

Το «Goal» είναι σε θέση να γνωρίζει πως την περασμένη Πέμπτη 2 Οκτώβρη και στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο το θέμα που αφορά τα 7 εκατ. ευρώ του Παναθηναϊκού δεν τέθηκε καν σε συζήτηση και ούτε πρόκειται να τεθεί στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει πως τα ηγετικά στελέχη της Περιφέρειας δεν έχουν την πρόθεση να σταθούν εμπόδιο και όπως μας είπαν στελέχη της αντιπολίτευσης, η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να κρατήσει ίσες αποστάσεις απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.

Στην ΑΕΚ βέβαια δεν μπορούν να σταθούν σε πληροφορίες και τοποθετήσεις στελεχών. Αντιθέτως περιμένουν να δουν τις εξελίξεις γύρω από τη χρηματοδότηση που αφορά τον Παναθηναϊκό. Και μολονότι η μία περίπτωση δεν είναι η ίδια με την άλλη, εντούτοις αυτό που έχει σημασία είναι η στάση που θα κρατήσει η Ρένα Δούρου και γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Γιατί αρχές του 2015 θα ανοίξει ο φάκελος που περιλαμβάνει το κονδύλι για την «Αγια-Σοφιά» και οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι».