Μακρής: “Θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους”

Mακρής, Ελγκέτα και παίκτες της ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ, μίλησαν για τους στόχους της φετινής σεζόν.

Δεκατέσσερις παίκτες, εννιά «νέοι», πέντε «παλιοί», τέσσερις αλλοδαποί και το όνειρο της καθιέρωσης στην κορυφή. Αυτό είναι το μωσαϊκό της νέας ομάδας της ΑΕΚ που επιβιώνει και ανδρώνεται στην τρέλα δύο παραγόντων και στην αγάπη χιλιάδων οπαδών.

«Ξεκινήσαμε την ομάδα από την αρχή. Ακόμα και για μας τους παλιούς στην ομάδα τα πάντα είναι καινούργια. Η έλευση του Χόρχε Ελγκέτα δίνει κάτι ξεχωριστό. Ημουν συμπαίκτης μαζί του στην Ορεστιάδα και ξέρω το πόσο μεγάλος αθλητής υπήρξε. Είναι ένας δάσκαλος» είπε ο Πέτρος Πέτρογλου, ο οποίος μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ και την κατάκτηση της πρώτης κούπας για το τμήμα είχε να πληρώσει έναν πανάκριβο λογαριασμό: «Είχα επτά οστικά οιδήματα. Έμεινα πολλούς μήνες έξω και ευτυχώς επέστρεψα πάλι δυνατός χάρη και στην πολύτιμη βοήθεια από τον ορθοπεδικό Δημήτρη Τσούκα και τον φυσιοθεραπευτή Δημήτρη Καραθανάση».

Πού βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ και πού θέλει να φτάσει;

«Η πορεία που θα χαράξει πρέπει να είναι από τον δύσκολο δρόμο και όχι από τον εύκολο. Η ΑΕΚ πρέπει να δώσει ευκαιρία στον εαυτό της ώστε να ξεφύγει προς τα πάνω. Εμείς οι παίκτες είμαστε περαστικοί. Αν στηριχτεί ο Μάνος Μακρής και αυτή η ομάδα που υπάρχει σήμερα, θα υπάρξει και μέλλον. Παράλληλα πρέπει να προσεχθούν οι υποδομές και η οργάνωση. Η εφετινή σεζόν θα είναι κομβική για όλους».

H “μάχη” του Μάνου Μακρή

Μετά από 18 χρόνια στο βόλεϊ ο υπεύθυνος του ΤΑΑ ΑΕΚ τους τελευταίους µήνες παλεύει για να κρατήσει το τµήµα σε λειτουργία και ήταν αυτός που πίστεψε από την πρώτη στιγµή στον Αργεντινό προπονητή Χόρχε Ελγκέτα. Ο Μακρής θεωρείται από τους παράγοντες παλιάς κοπής που έχει µάθει στο πολλά αλλά και στα λίγα. Είναι επίσης κοινό µυστικό πως κρατάει µε νύχια και µε δόντια τους παίκτες και τους προπονητές, ενώ πάνω και από τον µεγάλο στόχο της κατάκτησης τίτλων θέτει την καθιέρωση της οµάδας στην κορυφή σε συνδυασµό µε την αναβάθµιση του επαγγελµατικού βόλεϊ στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Στόχος της ΑΕΚ είναι να δίνει µάχη σε κάθε αγώνα είτε είναι φιλικά είτε επίσηµα µατς. Ο εφετινός προϋπολογισµός δεν είναι µεγάλος. Περιλαµβάνει και παλιές οφειλές. Η ΑΕΚ σε αυτή τη φάση αντιµετωπίζει ταµειακό πρόβληµα. Θα λυθούν τα προβλήµατα όταν πάρει µπρος το ποδοσφαιρικό τµήµα. Θα υπάρχουν έσοδα για την Ερασιτεχνική από το 10% των εισπράξεων. Τα περισσότερα θα πηγαίνουν στο βόλεϊ».

Θα βρεθούν οι 16.000 ευρώ που απαιτούνται για να δηλωθούν οι ξένοι παίκτες µέχρι την προσεχή Τετάρτη;

«Πιστεύω κι ελπίζω πως θα βρεθούν οι λύσεις για τα συµβόλαια των ξένων. Τον τελευταίο καιρό όλοι έχουν πέσει επάνω µου. Εχουν απαιτήσεις από εµένα, κάποιες φορές αισθάνοµαι µόνος κι αυτό µε έχει κουράσει. Θα δώσω όµως τη µάχη µέχρι τέλους. Το θέµα είναι πως µπορεί αυτή η οµάδα να ξεµπλοκάρει και να µη σκέφτεται σε καθηµερινή βάση την επιβίωσή της. Πρέπει να βρει µόνιµες λύσεις για να έχει έσοδα αλλά και µία έδρα που είναι το µεγάλο όνειρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ».

Τι αλλαγές θα επιφέρει η νέα υπουργική απόφαση για το επαγγελµατικό βόλεϊ;

«Η κατάργηση των ΤΑΑ και η δηµιουργία Ανωνύµων Εταιρειών θα δηµιουργήσει νέα δεδοµένα. Πρέπει να αγωνιστούµε για να οργανωθούν σωστά οι Α.Ε. Είναι µία πρόκληση γα όλους αλλά εάν κερδίσουµε αυτό το στοίχηµα θα κάνουµε τη διαφορά».

«Σκληρό πρωτάθληµα»

Μετά την Παναχαϊκή και την ιταλική Ραβένα ο Μαυροβούνιος ακραίος Μπάλσα Ραντούνοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασµό της ΑΕΚ. «Εχουµε καλή οµάδα που µπορεί να σταθεί στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήµατος. Θέλω να αποδείξω πολλά στον προπονητή µου και δουλεύω πολύ. Ξέρω πως το ελληνικό πρωτάθληµα είναι σκληρό και ήρθα σε µια οµάδα που κάνει πρωταθλητισµό» είπε 22χρονος ακραίος.

«Ακόµα δεν έχω ισορροπία»

Ο Κολοµβιανός διαγώνιος Χόρχε Παγιάν θα είναι κι εφέτος το βαρύ πυροβολικό στην επίθεση της ΑΕΚ. Ο 27χρονος άσος θέλει να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. «Εχουµε ακόµα καλύτερη οµάδα από πέρυσι που κάναµε την υπέρβαση. Δουλεύουµε καλά και βελτιωνόµαστε κάθε µέρα. Υπάρχει καλό κλίµα στην οµάδα παρότι υπάρχουν ακόµα ζητήµατα που πρέπει να λυθούν. Ναι, µε επηρεάζουν τα προβλήµατα που υπάρχουν. Δεν έχω την ισορροπία που χρειάζοµαι για να αφοσιωθώ µε όλες µου τις δυνάµεις. Παρ’ όλα αυτά κάνω υποµονή όπως όλοι οι συµπαίκτες µου κι ελπίζουµε πως όλα θα ξεπεραστούν. Ηταν επιλογή µου να µείνω στην ΑΕΚ επειδή ήρθε ο νέος κόουτς και επειδή πιστεύω πως αυτός ο σύλλογος έχει µεγάλη δυναµική λόγω ονόµατος και οπαδών».

«Ο Μιλίνκοβιτς θέλει να έρθει στην ΑΕΚ»

Την ώρα που µας µιλούσε ο Χόρχε Ελγκέτα έφτασε ένα εικονοµήνυµα από την Αργεντινή. Ηταν του κολλητού του φίλου και κουµπάρου του Μάρκος Μιλίνκοβιτς. Ο θρυλικός διαγώνιος που άφησε εποχή και στον Ολυµπιακό φωτογραφίζονταν µαζί µε τους υιούς του Ελγκέτα, τον Τζερόνιµο και τον Λύσσανδρο, και του έστελναν χαιρετισµούς. Η συνέχεια µας άφησε άφωνους: «Ο Μάρκος είναι νονός του Τζερόνιµο. Είµαστε καλοί φίλοι και κουµπάροι. Μιλάµε συνέχεια στο facebook. Μου ζήτησε να διερευνήσω την περίπτωση να έρχονταν µαζί µου στην ΑΕΚ ως Β’ προπονητής. Πλέον δεν έχει οικονοµικό πρόβληµα, αλλά θέλει να είναι κοντά στο βόλεϊ αλλά και στη Σερβία που βρίσκεται η γυναίκα του. Προσωπικά θα το συζητούσα εάν η ΑΕΚ έδινε την έγκρισή της. Ο Μιλίνκοβιτς είναι ένας θρύλος για το παγκόσµιο βόλεϊ και µόνο η παρουσία του θα βοηθούσε πολύ».

Τα νέα πρόσωπα

Από την περσινή οµάδα έµειναν οι Πέτρος Πέτρογλου, Γιάννης Μαντέκας, Χόρχε Παγιάν, Σταύρος Κατσανεβάκης, Κόνραντ Κούζντα. Αποκτήθηκαν οι Ναπολέων Οικονόµου, ο Τσέντοµιτς Ιλιτς, ο Θανάσης Παπαδηµητρίου, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Γιάννης Γεωργιάδης, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Κροάτης Ινοσλαβ Κρνιτς, ο Μαυροβούνιος Μπάλσα Ραντούνοβιτς και ο Ουκρανός Βαλεντίν Μπουρκόφσκι. Προπονητής είναι ο Αργεντινός Χόρχε Ελγκέτα και συνεργάτης του ο συµπατριώτης του Μάουρο Μαρζιότι.

Πηγή: sentragoal.gr