Ζιάγκος: “Είμαστε πίσω αγωνιστικά”

O Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για το φιλικό με τον Προμηθέα και την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ.

Για το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ στην Πάτρα, απέναντι στον Προμηθέα, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση της Ένωσης, μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος στον «ΣΠΟΡ FM Πάτρας». Ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε πως η «Βασίλισσα» έχει μείνει λίγο πίσω αγωνιστικά, λόγω της καθυστερημένης έναρξης της προετοιμασίας της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Πολύ ζεστή η ατμόσφαιρα από τους φίλους της ΑΕΚ, περιμένατε μια τέτοια υποδοχή;

«Περιμέναμε κατ’ αρχήν μια γιορτινή ατμόσφαιρα από τον απλό φίλαθλο μπασκετικό κόσμο της Πάτρας δεδομένου ότι ξέρουμε πως ο Προμηθέας έχει φτιάξει μια υγιής κατάσταση, ένα υγιές κύτταρο μπασκετικό. Ταυτόχρονα περιμέναμε μια ζεστή αγκαλιά και μια ανταπόκριση των ΑΕΚτζήδων της Πάτρας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι αυτό το ταξίδι και αυτή η Οδύσσεια ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια παίζοντας το πρώτο μας παιχνίδι στην Β΄ Εθνική με αυτόν τον κόσμο εδώ στην Πάτρα».

Η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία σίγουρα έχει δρόμο ακόμα, ωστόσο θεωρείτε πως είναι έτοιμη για την Α1 ;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει πολύ ετεροχρονισμένα την προετοιμασία μας, είμαστε πολύ πίσω αγωνιστικά, έχουμε χρειάζεται να δουλέψουμε πολλά επιμέρους κομμάτια συνολικά και σε επίπεδο συνοχής τα παιδιά μεταξύ τους και οι ξένοι που βρίσκονται, να καταλάβουν την κουλτούρα την Ευρωπαϊκή, την μπασκετική και να περάσουμε τα κομμάτια που θέλουμε και την φιλοσοφία μας, τον τρόπο παιχνιδιού μας στα παιδιά. Είναι καλό να κάνουμε τέτοια παιχνίδια και κάθε μέρα που περνάει να κερδίζουμε και κάτι».

Το σχόλιο σας για το αγωνιστικό πρόσωπο του Προμηθέα, όσο μπορείτε να έχετε άποψη…

«Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που με τις προϋποθέσεις που έχει δείξει ότι έχει, δηλαδή, μια σταθερή και υγιής διοίκηση, ένα πολύ καλό ροστερ για την κατηγορία με παιδιά με εικόνες και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες και έναν προπονητή που εξασφαλίζει μια συνοχή στην ομάδα και ξέρει πολύ καλά τις κατηγορίες αυτές ο Μάκης Γιατράς. Θεωρώ πως αν τα παιδιά είναι υγιή και δεν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών μπορούν να κάνουν πράξη τον στόχο της ανόδου».