Δέλλας: «Η ιστορία μας επιτάσσει να είμαστε φαβορί»

Δύο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε για τον στόχο της ομάδας.

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στην «Goal» για τις μεταγραφές, για τον στόχο της ομάδας αλλά και για το Κύπελλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη: 

Συμφωνείτε με την άποψη πως η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία; 

«Συμφωνώ και εννοείται ότι η ιστορία μας επιτάσσει να είμαστε φαβορί, αρκεί να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Εκεί που αποδεικνύονται τα φαβορί».

Ποιες είναι οι δυσκολίες που περιμένετε να βρείτε στον δρόμο σας στην διάρκεια της σεζόν; 

«Θα βλέπουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Χρειάζεται όμως, πολύ γρήγορη προσαρμογή μας στις συνθήκες αυτών των αγώνων. Πρέπει να βρίσκουμε τις λύσεις και να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στα όποια προβλήματα θα προκύπτουν απέναντι σε καλά οργανωμένες ομάδες».

Ποιους αντιπάλους υπολογίζετε περισσότερο ως διεκδικητές στον στόχο της ανόδου; 

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα. Όλοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι. Αγώνα με τον αγώνα θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο».

Είναι μια επιπλέον πρόκληση η παρουσία παραδοσιακών δυνάμεων του ποδοσφαίρου στην κατηγορία; 

«Είναι ενδιαφέρον που υπάρχουν στην κατηγορία παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως κι εμείς. Δεν κοιτάμε όμως αυτό, αλλά μόνο τον στόχο μας που είναι ένας. Η άμεση άνοδος μας στην Super League».

Πιστεύετε πως μπορεί να συνδυαστεί η άνοδος με μια καλή πορεία στο Κύπελλο; 

«Ιεραρχικά ο στόχος είναι η άνοδος στην Super League, εκεί που αξίζει να είναι η ΑΕΚ. Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει ως διοργάνωση, αλλά ο πρώτος μας στόχος είναι η άνοδος. Όταν πλησιάζουν οι επόμενοι αγώνες Κυπέλλου θα ασχοληθούμε με αυτούς με την ίδια σοβαρότητα που επιβάλλεται».

Πέραν της ανόδου, περιλαμβάνεται στις επιδιώξεις της νέας σεζόν η εικόνα μιας ομάδας που αποδίδει θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο; 

«Πρώτος στόχος είναι η νίκη. Κατά την διάρκεια της σεζόν θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και παράλληλα οργανωμένη άμυνα, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλουμε να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται και το θέαμα».

Εκτιμάτε πως το ρόστερ της ΑΕΚ μπορεί να είναι βάση και για τα επόμενα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία; 

«Η επιλογή παικτών έγινε με γνώμονα την προοπτική. Οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να δείξουν το ταλέντο, την ποιότητα που έχουν και μέσα από την ομαδική δουλειά να αποδείξουν ότι διαθέτουν όλα τα στοιχεία που τους καθιστούν ικανούς να σταθούν επάξια στην ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε».

Υπήρξαν μεταγραφικές υποθέσεις που δεν προχώρησαν και άφησαν κάποιο κενό στο δυναμικό της ομάδας; 

«Κενό όχι. Περιπτώσεις που δεν προχώρησαν πάντα υπάρχουν στις μεταγραφές. Αν κρίνουμε ότι χρειαζόμαστε και κάτι άλλο, υπάρχει η δυνατότητα να το αποφασίσουμε και να το πραγματοποιήσουμε τον Γενάρη που είναι η επόμενη μεταγραφική περίοδος».

Αισθάνεστε πιο έτοιμος από την περυσινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ; 

«Δεν θα έλεγα πιο έτοιμος, αλλά με έναν επιπλέον χρόνο εμπειρίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μεταδώσουμε στους παίκτες μας τη φιλοσοφία της ομάδας».

Πόσο ποντάρετε στην στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ στη διάρκεια της χρονιάς; 

«Έχω μιλήσει πολλές φορές στην αξία ου κόσμου. Για τη στήριξη του κυρίως στα δύσκολα. Τα λόγια είναι φτωχά να το περιγράψεις. Θέλουμε κα περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η συμπαράσταση».