Στα… σκαριά συνεργασία της ΑΕΚ με τη Μπαρτσελόνα

O γιατρός της ΑΕΚ, Άλκης Καλιακμάνης, θα παρευρεθεί σε ιατρικό συνέδριο που διοργανώνει η Μπαρτσελόνα.

Μια πολύ σημαντική συνεργασία έχουν στα… σκαριά οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, ο χειρούργος ορθοπεδικός της Ένωσης, Άλκης Καλιακμάνης, θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη στην Βαρκελώνη, προκειμένου να συμμετέχει σε ιατρικό συνέδριο που διοργανώνει η Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΕΚnea.gr, o σκοπός της επίσκεψης του γιατρού των «κιτρινόμαυρων» είναι διπλός, καθώς από τη μία θα παρουσιάσει στους ανθρώπους του ισπανικού συλλόγου μια νέα μέθοδο αποκατάστασης μυϊκών τραυματισμών (με ηλεκτροδιέγερση), που βοηθά στην ασφαλή και σύντομη επάνοδο των αθλητών στην αγωνιστική δράση. Πρόκειται για μια καινοτόμο μέθοδο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά αυτή τη στιγμή από την ΑΕΚ, σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από την άλλη, ο Καλιακμάνης θα έχει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του ιατρικού επιτελείου των «μπλαουγκράνα» και θα επιδιώξει να υπάρξει μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Αρχικά, σε επίπεδο αποκατάστασης τραυματισμών και εν συνεχεία και σε άλλα επίπεδα, που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Καμπ Νου σε συνεργασία με την εταιρία Muscle-Tech Network και ο γιατρός της ΑΕΚ θα ξεναγηθεί στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, αλλά και στους χώρους αποκατάστασης τραυματισμών και αποθεραπείας του γηπέδου της ομάδας, που χρησιμοποιούνται για τους ποδοσφαιριστές στους αγώνες.