Περίεργες κινήσεις γύρω από το άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας

Περίεργες κινήσεις γίνονται γύρω από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην ΑΕΚ περιμένουν ακόμη να βγει η οικοδομική άδεια, ενώ σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal» αναφέρει πως γίνονται κάποιες κινήσεις γύρω από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η ανησυχία υπάρχει από την Κυριακή των εκλογών που έφερε νέα δεδομένα σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Στην ΑΕΚ επιχειρούν σταθερά να προχωρούν με τακτική χαμηλών τόνων και συναίνεσης, αλλά παρατηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τις περίεργες κινήσεις που αρχίζουν να διεξάγονται με άξονα το νέο γήπεδο.

Όπως το χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, που αναμέσα στα άλλα ζητήματα είχε την πρόταση Βασιλόπουλου για τη φροντίδα του άλσους. Στο κάλεσμα του ο νυν δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κάνει λόγο για άλσος που «τώρα κινδυνεύει να πέσει στα χέρια ιδιωτών και να αφανιστεί». Προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων, κυρίως για το ποιος ιδιώτης ενδιαφέρεται για το άλσος, με ποιον τρόπο θα το αφανίσει και ποιος επιθυμεί να μπει σε αυτό. Γιατί η ΑΕΚ δεν λαμβάνει τίποτε περισσότερο από το χώρο που της ανήκει σύμφωνα με το νέο νόμο, δηλαδή 29,1 στρέμματα.

Οι κινήσεις του Βασιλόπουλου έρχονται σε συνέχεια των αναφορών από την πλευρά της Δούρου, που ανέφερε πως τα χρήματα των επιχορηγήσεων που θα δοθούν σε αθλητικά σωματεία θα πρέπει να έχουν τη λαϊκή συναίνεση. Ενδεχομένως να επιθυμεί να θέσει το θέμα σε δημοψήφισμα, καθώς μόνο έτσι εξασφαλίζεται η λαϊκή βούληση. Αν και θα είναι πρωτοφανές για τέτοια υπόθεση να ζητηθεί η άποψη των πολιτών.

Στην ΑΕΚ παρακολουθούν όσα συμβαίνουν. Κρατούν στάση αναμονής και είναι επικεντρωμένοι στον στόχο τους. Στην Ένωση έχουν ως βασική προτεραιότητα την απόκτηση της οικοδομικής άδειας. Υπάρχει διάχυτη πεποίθηση, πως αυτό θα συμβεί το προσεχές διάστημα, πιθανότατα ακόμα και εντός του Οκτωβρίου. Και είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν έργα, μόλις έχουν και το τελευταίο νομικό προαπαιτούμενο».