Ρουμελιώτης: “Η φετινή ΑΕΚ είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα”

Διαβάστε την συνέντευξη του Μανώλη Ρουμελιώτη και τα όσα είπε για τις κιτρινόμαυρες αθλήτριες

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του γυναικείου τμήματος βόλει της ΑΕΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α1:

1.Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει το φετινό πρωτάθλημα σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.

1.Το γεγονός της τηλεοπτικής κάλυψης του φετινού πρωταθλήματος θα δώσει σημαντική ώθηση στην Α1 Γυναικών αλλά και στο γυναικείο βόλλεϋ, ευρύτερα. Επιπλέον, οι προσπάθειες που γίνονται ώστε να βελτιωθεί το οργανωτικό επίπεδο του πρωταθλήματος θα βελτιώσουν την εικόνα του αθλήματος.
Σε κάθε περίπτωση το γυναικείο βόλλεϋ είναι το πιο δημοφιλές και το πιο εντυπωσιακό γυναικείο άθλημα. Η φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών έχει όλες τις προδιαγραφές για να προσελκύσει νέους φιλάθλους αλλά και νέα πρόσωπα στο άθλημα.

2.Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αρκετά νέα πρόσωπα. Πιστεύετε ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

2.Οι περισσότερες ομάδες της Α1 έχουν ενισχυθεί. Επιπλέον, ο ερχομός αρκετών ξένων αθλητριών υψηλής κλάσης προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, το επίπεδο των Ελληνίδων αθλητριών έχει ανέβει σημαντικά. Ενδεικτικό ως προς αυτό είναι η 4η θέση της Εθνικής Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο, μια διάκριση πολύ σημαντική, που δείχνει ότι το ελληνικό γυναικείο βόλλεϋ έχει κάνει βήματα προόδου.
Οι παραπάνω συνθήκες προμηνύουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με υψηλού επιπέδου θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις, το οποίο θα κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

3.Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και ποιοι οι στόχοι που έχει η ομάδα σας για τη φετινή σεζόν.

3. Η φετινή ΑΕΚ είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα, που χτίστηκε εξ ολοκλήρου από την αρχή, με πολύ σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών της. Η ομάδα απαρτίζεται από πολλές νέες αθλήτριες και, ως προς αυτό, έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρουσιάσουμε ένα αρμονικό και δεμένο σύνολο.
Από ‘κει και πέρα, η ομάδα αντιμετωπίζει σημαντικά οργανωτικά προβλήματα, που αποτελούν τροχοπέδη. Το κυριότερο από αυτά είναι το πρόβλημα του γηπέδου, καθώς η έδρα της ομάδας είναι διαφορετική από το γήπεδο στο οποίο προπονείται η ομάδα. Το πρόβλημα αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα.
Πρώτο μέλημα, λοιπόν, για την φετινή ΑΕΚ είναι να σωθεί. Η ομάδα δεν διαθέτει ξένες παίκτριες που θα της έδιναν άλλο «αέρα». Ωστόσο, διαθέτει πολύ αξιόλογες και ταλαντούχες Ελληνίδες παίχτριες, οι οποίες είναι ικανές να δώσουν το κάτι παραπάνω, να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να φέρουν την ομάδα πιο ψηλά από εκεί που αναμένεται.

4.Ποια ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ποια μπορεί να εξελιχθεί στην έκπληξη του πρωταθλήματος;

4.Εφόσον το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, είναι δύσκολα να κάνουμε ασφαλείς εκτιμήσεις, αφού δεν διαθέτουμε εικόνα από επίσημες αναμετρήσεις. Ωστόσο, με βάση τα ρόστερ των ομάδων, ο Ολυμπιακός είναι αρκετά ενισχυμένος κι αυτό του δίνει προβάδισμα για τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρωτάθλημα, εντέλει, κρίνεται στα play-off. Η ομάδα που θα μπει στη διαδικασία αυτή, έχοντας τα λιγότερα προβλήματα τραυματισμών και την κατάλληλη προετοιμασία, θα έχει τον πρώτο λόγο.