Στιγμές ιστορίας: ΑΕΚ-Απόλλων μετά από 15 χρόνια!

Το aekfc.gr κάνει αναδρομή στο ΑΕΚ – Απόλλων Αθηνών.

Όταν έχεις στοιχειώδη γνώση της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, σου ακούγεται αδιανόητο να έχουν να βρεθούν αντίπαλοι 15 χρόνια σε αγώνα πρωταθλήματος η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας! Κι όμως είναι αλήθεια. Ένα από τα κλασικά ζευγάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου επιστρέφει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ μετά από τόσο πολύ καιρό.

aek_apollwn3

Δύο σύλλογοι με τεράστια διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με πολλές σελίδες στο ιστορικό των μεταξύ τους αναμετρήσεων, δεν βρέθηκαν ποτέ στην ίδια κατηγορία μετά τη σεζόν 1999-2000! Μετά από εκείνους τους αγώνες σε Στάδιο Καραϊσκάκη (νίκη του τυπικά γηπεδούχου Απόλλωνα με 3-2 και αποχώρηση του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ) και Νέα Φιλαδέλφεια (3-0 η ΑΕΚ) ο Απόλλων υποβιβάστηκε και δεν επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία πριν το 2013, σε μια εποχή δηλαδή που η ΑΕΚ ξεκινούσε την προσωρινή της απουσία από αυτήν.

aek_apollwn5

Έτσι, οι δύο «γείτονες» δε συναντήθηκαν άλλη φορά σε επίσημο αγώνα, με μόνη εξαίρεση δύο ματς Κυπέλλου που η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα το 2002. Ο εικοστός αιώνας, όμως, ήταν γεμάτος από ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις οι οποίες είχαν συνήθως νικήτρια την ΑΕΚ. Από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το 2000, τα δύο προσφυγικά σωματεία πρόσφεραν αμέτρητα συγκινητικά απογεύματα στους φιλάθλους.

aek_apollwn6

Πηγή: aekfc.gr