Ανακοίνωση της ΑΕΚ για τη μη χρησιμοποίηση των ξένων

Το ΤΑΑ ΑΕΚ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν αγωνίζονται στο Λιγκ Καπ οι ξένοι της ομάδας.

Με ανακοίνωση του το ΤΑΑ ΑΕΚ, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν αγωνίζονται στο Λιγκ Καπ οι ξένοι της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη συμμετοχή των ξένων παικτών (Παγιάν, Κρίνιτς, Μπουρκόφσκι, Ραντούνοβιτς) στους αγώνες του Λιγκ Καπ, το ΤΑΑ ΑΕΚ θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Βάσει της συμφωνίας που έχουν κάνει οι ομάδες με την Διοργανώτρια Αρχή, οι αγώνες της Α΄ Φάσης του Λιγκ Καπ δεν λογίζονται ως επίσημοι, παρά μόνο ως παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος κι ως εκ τούτου δικαίωμα συμμετοχής σε αυτούς έχουν και οι ξένοι αθλητές, ακόμη κι αν δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη τα διαδικαστικά για την έκδοση των δελτίων τους. Κάτι, άλλωστε, το οποίο είχε ισχύσει και στην περσινή διοργάνωση.

Ανεξάρτητα από αυτά, το ΤΑΑ ΑΕΚ κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στους λογαριασμούς των ομοσπονδιών των ξένων αθλητών τα χρήματα που αφορούσαν τα παράβολα για τις μετεγγραφές τους, αφήνοντας ως μοναδική εκκρεμότητα το παράβολο προς τη Διεθνή Ομοσπονδία. Η κατάσταση πήρε άσχημη τροπή για την ΑΕΚ μετά την καταγγελία που έκανε στην Διεθνή Ομοσπονδία η κροατική ομοσπονδία την οποία προηγουμένως είχε ενημερώσει αθλητής της ομάδας μας, φοβούμενος το ενδεχόμενο ετήσιου αποκλεισμού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια εκκρεμότητα με την ΑΕΚ όσον αφορά στο θέμα με τα παράβολα των ομοσπονδιών, έχει η πλειοψηφία των ομάδων που μετέχουν στην Α΄ Φάση του Λιγκ Καπ. Οι ξένοι παίκτες τους όμως αγωνίστηκαν κανονικά στην 1η αγωνιστική. Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε είναι πλέον βέβαιο ότι από τη νέα σεζόν η Διεθνής Ομοσπονδία θα απαγορεύσει τη συμμετοχή των ξένων ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια, εφόσον δεν θα έχει πληρωθεί τα παράβολα.

Το ΤΑΑ ΑΕΚ κάνει γνωστό ότι δεν θα δώσει σε κανένα την ευκαιρία να διαταράξει την ηρεμία της ομάδας και να καταστρέψει τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τον προπονητή και τους παίκτες με στόχο τη διάκριση τη φετινή σεζόν».