Δέλλας: “Συγκινητική η παρουσία του κόσμου”

Στην αντίδραση των παικτών του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και στη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, έκανε μνεία ο Τραϊανός Δέλλας.

Για την αντίδραση των παικτών του μετά το 0-1, μίλησε ο Τραϊανός Δέλλας στη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγο για ένα μάθημα που πρέπει να πάρουν όλοι στην ομάδα. Ο «Κολοσσός» μάλιστα ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ, που ήταν συγκλονιστικός για άλλη μια φορά και είχε μεγάλο μερίδιο στην επίτευξη της σημερινής νίκης.

Αρχικά ο Δέλλας, είπε: «Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα σήμερα. Μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημά μας. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα σύνολο που θα μας περιμένει και θα ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε πολύ όλο αυτό. Δεν είχαμε φαντασία και κίνηση χωρίς τη μπάλα. Είχαμε προβλήματα που διογκώθηκαν μετά το γκολ που δεχθήκαμε, στο τέλος».

Όπως είπε ωστόσο, η αποβολή άλλαξε την εικόνα του ματς: «Στο δεύτερο ημίχρονο, μέτρησε η αποβολή του Απόλλωνα, αλλά τα παιδιά από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου έδειξαν πόσο θέλουν να γυρίσουν το παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο είναι ένα καλό μάθημα για μας, για να δούμε τι θα συμβαίνει όταν έρχονται ομάδες και κλείνονται πίσω, αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και εκτός έδρας. Σήμερα κρατάμε τους τρεις βαθμούς, κοιτάμε το επόμενο ματς και σε αυτό θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε σιγά σιγά να ξεκαθαρίζουμε λίγο τα πράγματα στη βαθμολογία».

Ο προπονητής της ΑΕΚ ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μαζική παρουσία του κόσμου, λέγοντας: «Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, για τη μαζική του παρουσία. Μας βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά όταν… στράβωσε το παιχνίδι. Η παρουσία του είναι συγκινητική τόσο πέρυσι όσο και φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα και όλοι μαζί να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει», ενώ σε ότι αφορά τον Νίκο Κωστένογλου, τόνισε: «Εύχομαι και στο Νίκο καλή επιτυχία. Έχει τύχει να είμαστε συμπαίκτες, να τον έχω προπονητή και τώρα αντίπαλο. Είναι από τα παράδοξα του ποδοσφαίρου. Αλλά είναι ωραία».

Σε ερώτηση για τη θέση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Μάνταλο, πρόσθεσε: «Είχαμε την απουσία του Ανάκογλου τελευταία στιγμή. Επιλέξαμε να χρησιμοποιηθεί ο Πέτρος λίγο πιο πίσω απ’ όσο έπαιζε. Δε νομίζω όμως να ήταν αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν πως η ομάδα δεν είχε κίνηση. Και όταν έχεις απέναντί σου μία ομάδα που παίζει τόσο αμυντικά, θες κίνηση στο χώρο. Θα μας γίνει μάθημα αυτό. θα το δούμε με τα παιδιά. Θα το συζητήσουμε, ώστε να έχουμε λύσεις στα επόμενα παιχνίδια».

Καταλήγοντας, εξήγησε στο που αποδίδει το… πάθημα του πρώτου μέρους. «Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε και τακτικά κάποια πράγματα. Θα μας γίνει βίωμα ότι θα έχουμε απέναντί μας τόσο αμυντικές ομάδες. Πρέπει από το πρώτο λεπτό για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να ανοίξουμε τις ομάδες που είναι πίσω».