«Ο Ηρόδοτος γνωρίζει τους δολοφόνους του Κατσούλη!»

Σοβαρές καταγγελίες

Ο κύριος Στεφανάκης μίλησε στο «Κόκκινο 105.5» για τις εξελίξεις στην ανακριτική διαδικασία και είπε ξεκάθαρα ότι ο Ηρόδοτος, οπαδοί του οποίου δολοφόνησαν τον Κατσούλη, δεν βοηθά όσο μπορεί την έρευνα.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανακριτική διαδικασία η οποία ακόμη μαζεύει στοιχεία, από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις και για κάποια άλλα άτομα. Εχω την βεβαιότητα πως λόγω αυτών των στοιχείων και των ενδείξεων που υπάρχουν άμεσα θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις ή άλλες προσαγωγές», είπε αρχικά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσούλη. Ερωτηθείς εάν αναφέρεται στους ακόμη δύο που φέρονται να έχουν αναγνωριστεί από φωτογραφίες, «μιλάω για τουλάχιστον αυτούς τους δύο. Το υλικό συγκεντρώνεται, η ανακρίτρια στο Ηράκλειο θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή και έντιμη δουλειά και έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτή.

Θεωρώ πως όταν έχει τα στοιχεία που πρέπει, θα προχωρήσει είτε σε εντάλματα είτε θα ζητήσει δικαστική συνδρομή. Πιστεύω πως θα πέσει το άπλετο φως κι αυτό γιατί συνήθως όταν έχουμε πολλούς κατηγορουμένους υπάρχει μια ενιαία γραμμή ‘δεν ήμουν εγώ, ήταν οι άλλοι’ αλλά συνήθως σπάει αυτός που έχει τελικά την μικρότερη συμμετοχή. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με αυτό που θα αντιμετωπίσει ως κατηγορία είναι η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που κινδυνεύει να πετάξει την ζωή του στα σκουπίδια, τότε εκεί αρχίζουν και σπάνε και έχουμε αρκετές ενδείξεις. Πιστεύω και σε αυτή την περίπτωση, όσο προχωράει η διαδικασία, θα πέφτει το φως σε συγκεκριμένους ανθρώπους».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Στεφανάκης είπε: «Εχω την βεβαιότητα ότι ειδικά στον Ηρόδοτο γνωρίζουν… Γνωρίζουν ποιοι είναι, γνωρίζουν ποιοι το χουν κάνει και θεωρώ ακατανόητη μέχρι σήμερα την στάση του. Θα μπορούσαν πραγματικά να έχουν βοηθήσει πολύ περισσότερο την ανακριτική έρευνα απ ότι έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Είναι ένα τσούρμο, 30, 40 50 ανθρώπων που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην συγκεκριμένη ομάδα. Τους ξέρουν όλους ονομαστικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να κατονομάσουν ποιοι είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του Κώστα Κατσούλη.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια τοπική κοινωνία συνήθως σιωπά, συνήθως προσπαθεί να συγκαλύψει, θέλω να πιστεύω πως στην πορεία της ανάκρισης θα χυθεί άπλετο φως, αυτό ζητάει και η οικογένεια, να έχουμε ουσιαστικά μια ποινή γι αυτούς που το έχουν κάνει». Ερωτηθείς εάν θεωρεί πως οι άνθρωποι του Ηρόδοτου γνωρίζουν ονομαστικά και φυσιογνωμικά τους δράστες, είπε: «Δεν θα πω κάτι τέτοιο, θα πω όμως ότι πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Ηροδότου μπορούν να εξακριβώσουν, είναι εύκολο γι’ αυτούς να έχουν μια πιο σημαντική συμβολή στο να βοηθήσουν την ανακριτική διαδικασία περισσότερο απ ότι έχουν κάνει μέχρι αυτή την στιγμή».

πηγή: gazzetta.gr