«Θέλουμε μια δίκαιη τιμωρία για τον Πιστόριους»

«Η ποινή μας ικανοποιεί απολύτως» τονίζει η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ.

Η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ επανέλαβε σήμερα ότι είναι «ικανοποιημένη» με την ποινή των πέντε ετών φυλάκισης η οποία επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της κόρης της, προσθέτοντας ότι δεν επιζητεί την εκδίκηση.

«Η ποινή μάς ικανοποιεί απολύτως. Πρέπει να πληρώσει για ό,τι έκανε ακόμη και αν δεν επιζητούμε εκδίκηση, ή κάτι, ή να υποφέρει για τις αναπηρίες του, αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε ικανοποιημένοι που κατανοεί τώρα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις αν κάνεις τέτοια πράγματα…δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον έτσι», δήλωσε η Τζούν Στέενκαμπ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Δεν θέλουμε εκδίκηση, θέλουμε μία δίκαιη τιμωρία που να λαμβάνει υπ΄όψιν τις αναπηρίες του», δήλωσε η μητέρα της Ρίβα στο πλευρό τους συζύγου της.
«Μόνο ο Οσκαρ ξέρει εάν αυτή η ποινή είναι αποδεκτή γιά αυτόν. Εχω τη δική μου εκτίμηση για την υπόθεση αυτή. Αλλά αποδεχόμαστε την απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα», δήλωσε ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα.

«Δεν είναι όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε», πρόσθεσε η μητέρα της.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του Οσκαρ Πιστόριους χθες, ο θείος του δήλωσε εξ ονόματός του ότι η οικογένεια «αποδέχεται την απόφαση». Από την πλευρά του ο πατέρας του θύματος δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος».

Κατά την έξοδο από το δικαστήριο, μία από τους συνηγόρους του Πιστόριους, η Ροξάν Ανταμς, δήλωσε ότι είναι πιθανόν ότι θα παραμείνει στη φυλακή για δέκα μήνες και στη συνέχεια θα αποφυλακισθεί και θα τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Πηγή: newsbeast.gr