Ζιάγκος: “Με σοβαρότητα και πάθος”

Ο προπονητής της ΑΕΚ προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τον σημαντικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟ

Η “Βασίλισσα” θα θυμηθεί τις παλιές, καλές μέρες στον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου οι δύο ομάδες έδιναν μάχη για την νίκη σ’ ένα κορυφαίο ντέρμπι της χώρας.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η ΑΕΚ θέλει ακόμα πάρα πολύ χρόνο για να φτάσει στις ένδοξες στιγμές του παρελθόντως και ο Βαγγέλης Ζιάγκος ελπίζει να δεί τα θετικά στοιχεία των παικτών του απέναντι σ’ έναν πανίσχυρο αντίπαλο.

«Παίζουμε με ένα εκ των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης, που διαθέτει ένα ρόστερ με παιδιά που έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο αλλά και παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου και που όσο περνάει ο καιρός βρίσκουν τη συνοχή τους και τους αυτοματισμούς τους. Για μας είναι ένα παιχνίδι που θα αντιμετωπιστεί με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστικότητα που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει φέτος και να αποτελούν βασικά στοιχεία της αγωνιστικής μας ταυτότητας ανεξάρτητα από τον εκάστοτε αντίπαλο», ανέφερε ο προπονητής της «Ένωσης».

Για το «κλειδί» του αγώνα είπε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που επιδιώκει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Προσπαθεί να εκφραστεί επιθετικά σε υψηλούς ρυθμούς παιχνιδιού. Επομένως, νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού απέναντι σε μία τέτοια ομάδα θα είναι κλειδί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, οι συνεργασίες δύο ατόμων με σκριν στη μπάλα και το παιχνίδι κοντά στο καλάθι είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού. Εμείς θα στηριχτούμε στο κίνητρο και στην ομαδική λειτουργία».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο σέντερ της ομάδας, Γιώργος Τσιάκος: «Προφανώς, ο αγώνας είναι υψηλών απαιτήσεων. Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαθέτει παίκτες, που έχουν παραστάσεις από μεγάλα ματς, αλλά και νέους με ταλέντο, που θέλουν να διακριθούν. Οπωσδήποτε, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, με την έννοια ότι τέτοια ματς της είχαν λείψει το διάστημα της οδυνηρής απουσίας της από τη μεγάλη κατηγορία. Η ΑΕΚ με το τεράστιο όνομα επέστρεψε και προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή την πραγματικότητα, με αργά και σταθερά βήματα. Είναι αυτονόητο, ότι θα αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα -στοιχεία που θέλουμε να μας χαρακτηρίζουν φέτος, όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη- όπως συμβαίνει και θα συμβαίνει σε κάθε υποχρέωσή μας».