Έτοιμη η έκθεση του Δέλλα

Οι σίγουροι για παραμονή και οι λιγοστοί που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

 

Για όλους όσοι βρίσκονται έξω από τον χορό, τα πράγματα είναι απλά… Όσοι δεν κάνουν για την ΑΕΚ, όσοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις της, πρέπει να απομακρυνθούν. Και έτσι είναι πράγματι η μοίρα του ποδοσφαιριστή… Ωστόσο για έναν προπονητή ο οποίος πρέπει να παραμερίσει τον συναισθηματικό παράγοντα και να ξεχάσει όλα όσα βίωσε μέσα σε μία σεζόν με 35 και πλέον διαφορετικούς χαρακτήρες, οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει ήδη προχωρήσει στη σύνταξη της έκθεσης που συνήθως παραδίδεται από κάθε προπονητή στο τέλος της σεζόν, τουλάχιστον στις ομάδες που λειτουργούν πλέον σε μοντέρνα και υγιή πρότυπα. Δεν περιμένει πλέον κοσμογονικές αλλαγές και ας απομένουν 9 αγώνες ως το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, με εξαίρεση κάποιους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις ευκαιρίες τους, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Δημήτρη Τζάθα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον Ηρόδοτο.

Η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με εννέα νέους ποδοσφαιριστές (συγκεκριμένα τους Μάνταλο, Φαγέ, Κολοβέτσιο, Σαρρή, Λαμπρόπουλο, Ανέστη, Ντούνη, Αραβίδη και Ζόριτς) ενώ είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 3 ως 5 (μάξιμουμ) ακόμα προσθήκες. Θα αποκτηθούν σίγουρα ένας ακόμα εξτρέμ, ένας δεξιός μπακ και ένας επιθετικός ενώ δεν αποκλείεται η προσθήκη ενός ακόμη στόπερ και ενός κεντρικού χαφ.

Τα δεδομένα

Το βέβαιο είναι ότι ο Δέλλας δεν επιθυμεί ρόστερ μεγαλύτερο των 27 παικτών και 3 τερματοφυλάκων στην α’ ομάδα της Β’ Εθνικής. Οι νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που θα διατηρήσουν θέση στο έμψυχο δυναμικό της Ένωσης, θα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και εκ περιτροπής (πάντοτε σε συνδυασμό με την εικόνα και τη βελτίωσή τους σε αγώνες της β’ ομάδας) θα προπονούνται με την πρώτη 30αδα.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε ως πιθανό το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να έχει στο ρόστερ της 14 νέους παίκτες την ερχόμενη σεζόν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μένουν άλλες τόσες για να καλύψουν 14 εκ των 35 του υπάρχοντος ρόστερ. Μετρημένα κουκιά με δεδομένο ότι σίγουρα θα παραμείνουν οι Καραγκιολίδης, Βούρας, Πεταυράκης, Τσιρίλο, Γεωργέας, Ανάκογλου, Κορδέρο, Μπρέσεβιτς, Πλατέλλας και Τσουμάγκας.

Επισφαλής είναι πλέον η θέση των Πόποβιτς, Ντακόλ, Ρόβα και Ράμα, οι οποίοι θα κρίνονται από αγώνα σε αγώνα, ενώ κάποιοι εκ των Τσεβά, Παληαρούτα, Κέζου, Τζάθα, Καζβιρόπουλου, Αργυρίου, Μούργκα, Ζιβάνοβιτς και Τζανετόπουλου λογικά θα εκκινήσουν από τη β’ ομάδα. Δεν αποκλείεται δε κάποιοι εξ αυτών να παραχωρηθούν υπό τη μορφή δανεισμού σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας που τυχόν θα ενδιαφερθούν. Πιθανότητες να υποστεί κάτι τέτοιο αν δεν βελτιώσει αισθητά την εικόνα του και δεν προσθέσει τσαγανό και ουσία στο παιχνίδι του, συγκεντρώνει και ο Δημήτρης Γροντής, ενώ ο Ράμα τελευταία δεν πείθει τον Δέλλα στις προπονήσεις.

Θέση στην ΑΕΚ της επόμενης περιόδου δεν θα έχουν λογικά οι Τσούπρος, Τσουκαλάς, Κάτσικας, Καλογέρης, Ράμα, Πόποβιτς, ενώ δεν έχει παρθεί ακόμα απόφαση για τον Σταύρο Σταθάκη με τις πιθανότητες παραμονής πάντως να μην είναι υπέρ του.