11 χρόνια χωρίς τη Φιλαδέλφεια…

Μαύρη μέρα για την ΑΕΚ αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Για αρκετό κόσμο ήταν η αρχή του «κακου». Ένα σημαντικό επεισόδιο μιας σειράς γεγονότων που οδήγησαν την ΑΕΚ στον καταστροφικό υποβιβασμό του 2014.

Σαν σήμερα λοιπόν, συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από εκείνη την μαύρη μέρα που μπήκαν οι μπουλντόζες στο ιστορικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η λανθασμένη απόφαση του Γρανίτσα ξερίζωσε το «σπίτι» των ΑΕΚτζήδων και έβαλε το λιθαράκι για την δύσκολη εποχή που θα περνούσε η «Ένωση» την επόμενη δεκαετία.

Στις 5 Μαΐου οι μπουλντόζες εισβάλλουν στο ιστορικό «Νίκος Γκούμας» και η ΑΕΚ μένει και «επίσημα» άστεγη. Μία κατάσταση που την καθιστά άστεγη μέχρι και αυτή την μέρα και από την οποία ελπίζουμε να απελευθερωθεί πολύ σύντομα.

Ο τελευταίος επίσημος αγώνας της ΑΕΚ στο «σπίτι» της ήταν απέναντι στον ΑΡΗ στις 3 Μαΐου της ίδιας χρονιάς και με την τότε ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να αποχαιρετάει το κοινό της με μία εξαιρετική εμφάνιση (4-0).

Φυσικά και το σκορ ήταν βαρύ, οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης δεν το άντεχαν αυτό το αποτέλεσμα και τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς δεν άργησαν να ξεκινήσουν προς το τέλος του αγώνα.

Όλοι θυμούνται τον κόσμο να ξηλώνει καθίσματα και να παίρνει κομμάτια από το γκαζόν του γηπέδου, για να κρατήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας αυτής της ομάδας και με την ευχή να μπουν σύντομα στο νέο στάδιο. Που να ξέρανε τότε τι μας περίμενε όλους εμάς που στηρίζουμε την ιστορία αυτού του συλλόγου…

11 χρόνια μετά και με τον πρώτο εφιάλτη, αυτόν της Γ Εθνικής, να ανήκει πλέον στο παρελθόν, όλοι οι «Ενωσίτες» ελπίζουν σ’ ένα καλύτερο αύριο με μπροστάρη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και άλλους επιχειρηματίες που απέτυχαν στο παρελθόν να πραγματοποιήσουν το κιτρινόμαυρο όνειρο.
Τώρα ήρθε η ευκαιρία για όλους εκείνους να αποδείξουν ότι αγαπούν αυτό τον γιγάντιο σύλλογο και να κτίσουν από την αρχή το σπίτι της ΑΕΚ, στα ιστορικά χώματα, στην γειτονιά που όλοι αγαπήσαμε.


H παρουσίαση της Αγια Σοφιάς von citrusblack83