Δέλλας ή ξένος προπονητής

Μοιρασμένες είναι αυτή την ώρα, οι πιθανότητες παραμονής του Δέλλα, στην ΑΕΚ της νέας σεζόν.

Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που καλείται να πάρει το προσεχές διάστημα, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, σε σχέση με τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν, είναι αυτή του προπονητή. Τούτη την ώρα βεβαίως, η ΑΕΚ έχει προπονητή και με αυτόν πορεύτηκε επιτυχημένα στη φετινή χρονιά.
Κάποιες κακές εμφανίσεις της Ένωσης στη διάρκεια της περιόδου, έφεραν στην επιφάνεια το θέμα της αντικατάστασης του Τραϊανού Δέλλα ενόψει της σαφώς πιο απαιτητικής Football League και αμέσως τα πρώτα ονόματα των… διαδόχων έκαναν την εμφάνισή τους. Σα Πίντο, Γαρίδο και Τσιώλης «παρέλασαν» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Ο «Κολοσσός» και οι ποδοσφαιριστές του, έκλεισαν τα αυτιά τους και συνέχισαν να δουλεύουν απρόσκοπτα, όπως έκαναν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις στα τελευταία ματς, έβαλαν  τέλος στους… ψιθύρους, ενώ παράλληλα είναι δεδομένο πως ο Δέλλας τυγχάνει της καθολικής αποδοχής, τόσο των ποδοσφαιριστών, όσο και του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Δεδομένο επίσης είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική του απόφαση. Η επιθυμία του να επιστρέψει η ΑΕΚ στην «μεγάλη» κατηγορία, δίχως καμία καθυστέρηση, ίσως τον οδηγήσει σε επιλογή νέου προπονητή με μεγαλύτερες παραστάσεις και εμπειρία από τον «Τράι». Αν συμβεί αυτό πάντως, θα πρόκειται για ξένο τεχνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του aeknea.gr, η περίπτωση του Σάκη Τσιώλη έχει απορριφθεί από το αφεντικό του συλλόγου και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος Έλληνας προπονητής, που θα μπορούσε να απασχολήσει την Ένωση.
Το ζήτημα παραμένει ακόμη ανοιχτό και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα, πριν καταλήξει στην οριστική του απόφαση. Για την ώρα, οι πιθανότητες παραμονής του Δέλλα είναι μοιρασμένες και μένει να δούμε προς τα που θα γείρει η πλάστιγγα.

Θοδωρής Ζάγκας