Σγουρός: “Aρωγοί για το γήπεδο της ΑΕΚ”

Την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να στηρίξει την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Γιάννης Σγουρός.

Απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν, ότι… μοιράζει χρήματα στις ομάδες, για την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, έδωσε σήμερα με δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιάννης Σγουρός, ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια δεν πάνε σε πρόσωπα, αλλά σε συλλόγους που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Ανάμεσά τους και η ΑΕΚ, που η δημιουργία του νέου γηπέδου, θα δώσει πνοή και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Χαρακτηριστικά, τόνισε:

«Εδώ και πολλά χρόνια που η ΑΕΚ ήταν άστεγη είχα μιλήσει πολλές φορές με τους διοικούντες και σαν νομάρχης Αθηνών και τους είχα τονίσει πως θα είμαστε δίπλα τους, αρκεί να υπάρχει στόχος, όραμα, μελέτες και βούληση. Όταν τέθηκε το θέμα επί της ουσίας, υπήρχε η συμφωνία με τον δήμο και φυσικά μία διοίκηση με όραμα έχοντας καταθέσει μελέτες με χρονοδιάγραμμα, τότε ήταν υποχρέωση μας να είμαστε αρωγοί. Και γι’ αυτό το περιφερειακό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση», ενώ πρόσθεσε ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, θα ζωντανέψει τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με το γήπεδο του Ολυμπιακού και πάλι με την αρωγή του κράτους:

 

«Δεν δίνουμε χρήματα στον Μελισσανίδη όπως έσπευσαν να πουν. Τα χρήματα δίνονται για ένα έργο που θα αναστήσει ένα ιστορικό σωματείο και ένα δήμο που έχει πληγεί από την μακροχρόνια απουσία της ΑΕΚ και θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την κατασκευή του. Στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η Περιφέρεια έχει αποφασίσει και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να γίνουν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις στους γύρω χώρους, ώστε το νέο γήπεδο να δώσει πνοή στην πόλη, να την ζωντανέψει, όπως παλιά και όχι να της προκαλέσει ασφυξία. Για φανταστείτε να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο και να μείνει όπως έχει η περιοχή. Τότε μιλάμε για απίστευτη ταλαιπωρία. Αντίθετα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν χάρη στα χρήματα που δίνει η περιφέρεια και θα λυθούν πολλά και σημαντικά ζητήματα της πόλης και το σπουδαιότερο το νέο γήπεδο δεν θα αποτελεί εμπόδιο στον αστικό ιστό. Εξάλλου ανάλογες κινήσεις έκανε το κράτος και στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε το γήπεδο και το κράτος τους γύρω χώρους. Κι εν τούτοις χρειάζονται ακόμη παρεμβάσεις. Το ίδιο θα γίνει και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κι εκεί η Περιφέρεια θα βοηθήσει και θα αναλάβει την ανάπλαση της περιοχής. Ειλικρινά χάρη στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας όταν το γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι έτοιμο θα αποτελεί στολίδι για την πόλη και χάρη των δικών μας παρεμβάσεων η πόλη θα αναπτυχθεί, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Τώρα βέβαια ο καθένας λέει ότι θέλει. Όταν δικαιωθώ όμως και πάλι θα σφυρίζουν αδιάφορα. Δεν πειράζει, οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».