Δούρου: “Καμία συμφωνία για επιχορήγηση”

"Δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση, για την επιχορήγηση της ΑΕΚ", ισχυρίζεται σε δηλώσεις της η Ρένα Δούρου.

Στην επιχορήγηση των 20 εκατ.ευρώ που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Αττικής για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αναφέρθηκε εκ νέου με δηλώσεις στην ιστοσελίδα «potagon.gr», η υποψήφια περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι δεν έχει παρθεί καμία οριστική απόφαση για την χορήγηση του συγκεκριμένου ποσού στην ΑΕΚ.
Σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξής της.

Ο Σγουρός ισχυρίζεται πως έχει δημιουργήσει πλεόνασμα. Ναι, έχει.

Είναι κάτι θετικό αυτό; Έχει πλεόνασμα και δεν ντρέπεται να το λέει. Δεν είναι επιχείρηση να λες δεν χρωστάω. Του δόθηκαν χρήματα να τα διαθέσει και αυτός τα έχει προφανώς σε κάποια τράπεζα. Και αντί να ντρέπεται που τρεισήμισι χρόνια αυτά τα χρήματα δεν τα έκανε κάτι, έχει πάρει τη σκυτάλη από το Σαμαρά που λέει ότι έκανε πλεόνασμα. Πρέπει να ξαναδώσουμε νόημα στις λέξεις.

Από αυτό το πλεόνασμα, δίνεις 20 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει γήπεδο η ΑΕΚ αντί να στηρίξεις την κοινωνική πρόνοια; Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα. Ισχυρίζομαι ότι δεν έχουν μία διαδικασία που είναι εις όφελος των οπαδών και των φιλάθλων της ΑΕΚ. Ισχυρίζομαι ότι ένας από τους λόγους που δε το ξανακούσαμε αυτό ήταν γιατί δεν είχε γίνει κάτι με βάση.  Άσε τον οπαδό της ΑΕΚ. Όλοι οι οπαδοί θέλουν γήπεδα για τις ομάδες τους. Εγώ θέτω ένα ερώτημα. Τι έγινε με αυτή την ιστορία; Χαρίσαμε στους ανθρώπους 20 εκατομμύρια; Υπογράψαμε τίποτα; Που πήγαν; Σε ποιόν; Πήγαν στην αρχιτεκτονική; Πάνε στο επαγγελματικό; Που πάνε; Και επειδή τόλμησε γυναίκα να ρωτήσει τι έγινε με το γήπεδο, έφτιαξαν όλη αυτή την ιστορία.

Η πολιτεία οφείλει να φτιάχνει γήπεδα στις ΠΑΕ που είναι επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου; Πρέπει να έχει προτεραιότητες η πολιτεία. Ποια πολιτεία, όμως ρε φίλε; Ποια είναι η πολιτεία;

Εμένα γιατί δεν μου φτιάχνει το σπίτι η πολιτεία, ας πούμε; Γι ‘αυτό σου λέω. Πρόσεξε λίγο τις λέξεις. Ποια πολιτεία; Η πολιτεία του κ. Βενιζέλου; Η πολιτεία του κ. Ιωαννίδη; Ποια πολιτεία; Ποιος περιφερειάρχης; Γι’ αυτό λέω, προσοχή στις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Σου λέω λοιπόν ότι εγώ θα βγάζω ερωτήματα. Δεν πα να μου λένε.