Μιχαλολιάκος: “Ο Μαρινάκης θύμωσε επειδή ευχαρίστησα τον Μελισσανίδη”

Και η κόντρα καλά κρατεί....

Τρομερά πράγματα ακούγονται γι’ άλλη μια φορά κατά την διάρκεια της “κοντρας” που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις… “πολιτικές δυνάμεις” Μιχαλολιάκο και Μαρινάκη.

Ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν άφησε αναπάντητα τα τελευταία γεγονότα και δήλωσε τα εξής:

“Όποιος πρόεδρος ΠΑΕ επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού προς ιδίον όφελος απέτυχε. Εγω με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού έχω ταύτιση. Ο Ολυμπιακός είναι έμβλημα για τον Πειραιά. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχει η Ελλάδα. Τελεία και παύλα. Ουτε αυτός ο συνδυασμός είναι αντίπαλος. Κανένας βουλευτής δεν είναι αντίπαλος».

O δήμαρχος του Πειραιά συνέχισε: «Ποιός έχει συμφέρον να μην ασχολείται ο ελληνικός και ο Πειραϊκός λαός με τα προβλήματα της πόλης αλλά με το αν κατεβάζει ο Μώραλης τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη;»

Ο Μιχαλολιάκος δεν φάνηκε να θέλει να ρίξει τους τόνους στην πρόσφατη διαμάχη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και προχώρησε σε νέα επίθεση: «Δεν πρόκειται να μπω εγώ στην ψυχοσύνθεση ενός θυμωμένου πλούσιου δεύτερης γενιάς. Δεν προσφέρω τον Πειραιά φέουδο σε έναν επιχειρηματία. Γιατί δεν διεκδίκησαν τον δήμο από τις προηγούμενες εκλογές; Δεν έχω καμία διάθεση να πειθαρχώ στην διάθεση κανενός επιχειρηματία. Θύμωσε (σ.σ. ο Μαρινάκης) όταν ευχαρίστησα έναν επιχειρηματία για την προσφορά 50.000 ευρώ για το Δημοτικό Θέατρο. (σ.σ αναφέρεται στη δωρεά του Δημήτρη Μελισσανίδη) Πρόεδρος του ΟΣΦΠ ήταν και ο Κοσκωτάς και ο Σαλιαρέλης. Η ιστορία θα το δείξει. Ποτέ στο παρελθόν η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τα δημοτικά.»

«Είμαι πολύ μανιάτης. Είμαι απόλυτα μανιάτης. Σέβομαι τον Πειραιά. Μένω στον Πειραιά. Ο κ. Μώραλης και ο κ. Μαρινάκης δεν μένουν στον Πειραιά.Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος που έχτισε τον Ολυμπιακό είναι και η κόρη του και η εγγονή του μαζί μου. Το ίδιο και ο Γιώργος Σιγάλας. Οι εκλογές για μένα δεν είναι πόλεμος. Είναι γιορτή. Μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε δημοκρατία ακόμα.»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα γκάλοπ μιλούν για άνετη επικράτηση του Μιχαλολιάκου στις ερχόμενες εκλογές και τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην “Δημοκρατία του Σαββάτου” μιλούν από μόνα τους:

·Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δημότες του Δήμου Πειραιώς.

·Το δείγμα ανήλθε σε 750 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν μέσα στα όρια του Δήμου και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν.

· Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου με ανοιχτές και κλειστές ερωτήσεις.

·Η ΑΠΟΨΙΣ είναι μέλος της ESOMAR, του WAPOR και του AAPOR, ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΕΔΕΑ/ΠΕΣΣ και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου και Διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) με τον αριθμό 17.

Ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε για δήμαρχο Πειραιώς, αν είχαμε Δημοτικές Εκλογές την επόμενη Κυριακή;

Στην ερώτηση επιλογής του υποψηφίου που θα ψήφιζαν οι ερωτώμενοι εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές και έπρεπε να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, ο κ. Μιχαλολιάκος (37,1%) προηγείται με διαφορά 17,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον κ. Μώραλη (που συγκεντρώνει 19,8%). Ο κ. Δρίτσας λαμβάνει 11,5% στην πρόθεση ψήφου των δημοτών του Δήμου Πειραιώς, ενώ ο κ. Κούζηλος και η κα Παντελάκη συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξης του 3,8%. Ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά, ο κ. Βουράκης, ο κ. Διαβολάκης και ο κ. Καλογερογιάννης,.

Σημειώνεται ότι το 18,3% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 2,2% προσανατολίζεται στο Λευκό ή Άκυρο