Αραβίδης: “Από τις καλύτερες επιλογές η ΑΕΚ”

"Η ΑΕΚ έδειξε πως με ήθελε περισσότερο", τόνισε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Αραβίδης.

Για την απόφασή του να επιλέξει την ΑΕΚ ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τη θητεία του στον Πανιώνιο και την Εθνική ομάδα, μίλησε ο Χρήστος Αραβίδης στην διαδυκτιακή εκπομπή SuperBALL, υπογραμμίζοντας πως η Ένωση ήταν η ομάδα πως τον ήθελε περισσότερο. Αναλυτικά, ο αρχηγός του Πανιωνίου, είπε:

Για τη θητεία του στον Πανιώνιο: «Στον Πανιώνιο είχα μία άριστη συνεργασία με όλους. Φυσικά και με τον Κολοβό. Οπως και εγώ, έτσι και αυτός σκόραρε περισσότερο από πέρυσι».

Για την εφετινή τους προσπάθεια: «Κάθε σεζόν μας θεωρούσαν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Τον Παναθηναϊκό τον αντιμετωπίσαμε νωρίς, εμείς αυτό εκμεταλλευτήκαμε και τον νικήσαμε. Ο Παναθηναϊκός κατά τα άλλα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα και έχει τα μεγαλύτερη βήματα προόδου».

Για το μέλλον της καριέρας του: «Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε πολύ προχωρημένες επαφές με την ΑΕΚ, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσα να κάνω. Είναι μεγάλος σύλλογος παρά το γεγονός ότι παίζει στη Β’ Εθνική. Ο σύλλογος αναγεννάται από σοβαρά άτομα που έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν βλέπουν την ΑΕΚ ως επιχείρηση. Η ΑΕΚ ήταν επίσης η ομάδα που με ήθελε περισσότερο. Σκέφτηκα επίσης να συνεχίσω στον Πανιώνιο, ήταν κάτι που το ήθελα. Αλλά οι συνθήκες τώρα στην ομάδα δεν το επιτρέπουν».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική είναι το όνειρό μου, έχω αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές. Πιστεύω ότι έχει εκτιμηθεί το πρωτάθλημα που έχω κάνει. Εύχομαι να κληθώ αλλά φυσικά δεν είναι στο χέρι μου.  Πάντως από τον Πανιώνιο, στον οποίο χρωστάω πολλά, έχουν κληθεί παίκτες κατά το παρελθόν στην Εθνική ομάδα».

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Από τον Παναθηναϊκό υπήρχε ενδιαφέρον και το προηγούμενο καλοκαίρι και τον Ιανουάριο. Δεν έγινε όμως, δεν είναι πάντα επιθυμία του ενός. Δεν επήλθε συμφωνία. Πρόταση υπήρχε και από τον ΠΑΟΚ».

Για τα επεισόδια στα ελληνικά γήπεδα: «Στην περίπτωση των σοβαρών επεισοδίων το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου φεύγοντας. Υπάρχουν ανεγκέφαλοι που κάνουν κακό στην ομάδα τους. Το θέμα πάντα πρέπει να τελειώνει στο γήπεδο, δεν βλέπω γιατί να συνεχίζεται και μετά».

Για τη διαμάχη των παικτών της Εθνικής: «Σίγουρα αν έχει συμβεί κάτι συνταρακτικό μεταξύ των παικτών δεν είναι καλό. Συμβαίνουν αυτά μεταξύ των παικτών βέβαια. Είμαι σίγουρος όμως ότι η Εθνική έχει παίκτες που βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας».

Για τα προβλήματα στον Πανιώνιο: «Στον Πανιώνιο κάναμε μεγάλη υπομονή. Δεν θέλαμε όμως να γίνουμε έπαιτες μιλώντας συνέχεια για το οικονομικό πρόβλημα. Υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες στο οικονομικό. Ουσιαστικά υπήρξε στάση πληρωμών. Οι συνθήκες για να δουλέψουμε δεν ήταν κατάλληλες. Η ομάδα έχασε το προπονητικό της, το γήπεδο που προπονούμασταν δεν ήταν κατάλληλο. Είμαι σίγουρος όμως ότι η ομάδα δεν θα πέσει ούτε του χρόνου. Ο Πανιώνιος είναι ευλογημένος σύλλογος και βγάζει παίκτης. Και ο νέος προπονητής, ο κ. Τερεζόπουλος θα κάνει καλή δουλειά».